Ez mennyire gaz dolog szerintetek, vagy mibe nézik az emberek?
20 éves fiu vagyok, és ma voltam felvételizni az itteni gyárba gepkezelonek. Egy tesztet kellett kitoltenem, általános tudás, logika, számítás ilyenek voltak benne. Eredményem alapján már föl is hívtak és már kezdek is holnap. Körülöttem ilyen úgymond, kissé értelmi szinten alatti emberek voltak csak, azt se tudtak mennyi 7x7 és ez teljesen igaz,mert hallottam hogy kérdezgetik egymástól. Ennyire alacsony elvárás lenne itt vagy csak ok voltal ilyenek?
Elméletileg itt lehet feljebb jutni, mert van egy ismerős itt és ő mondta, gyorsan lehet előre jutni. Életem első munkahelye ez, és kicsit csalódott vagyok az életem alakulásával, tudom mindenki maga sorsanak kovácsa. 2 éve fejeztem be a gimit és azóta újra érettségiztem az nagyon jo lett, elmentem egyetemre de az ott hagytam mert nem tetszett. Ezért most ez mellett, szeretnek nyelvvizsgát és egy levelezoit elvégezni. Szerintetek mennyire gaz dolog, vagy szánalmas ez így?
Semmi gáz vagy szánalmas nincs benne. Ha valaki dolgozik tisztességesen, szorgalmasan, az sosem lehet gáz. Mondják azt is, hogy a munka nemesít - még ha egyszerű emberekkel is vagy körülvéve, nyilván nem itt fogod kielégíteni a szellemi igényeidet, de bizonyára tudsz belőle tanulni. Szocializálódsz, pénzt keresel, és ha valóban lehet előrébb jutni, akkor motivációval, értelemmel előrébb is fogsz tudni.
De ha mellette nyelvvizsgázol és levelezőn tanulsz, akkor meg igazán nem ez a munkahely a végcél, nem? Akkor meg mit parázol? Sokkal "aljább" helyeken is dolgoznak emberek, hogy megéljenek valamiből vagy támogatni tudják a saját útkeresésüket anyagilag.
szerintem sincs ezzel semmi gond, sőt valóban még előnyödre is válhat, ha esetleg idő közben megtetszik a gyár területe és feljebb lépsz.
nyilván van sok aluliskolázott is, na de azok örökre ott is maradnak a legalsóbb betanított munkakörben, és nem fognak feljebb lépni.
ha jól dolgozol és látnak a feletteseid benned valamit, akkor előbb-utóbb megbecsült pozícióba is kerülhetsz.
ha meg mégsem ez a cél, akkor is legalább lesz munkatapasztalatod, ami neked is előny, meg az önéletrajzban is.
Előny ha "értelmesebb" vagy, mint a többi. Ha valami jobb lehetőség, vagy feladat van, akkor téged fognak megkérni, neked ajánlanak lehetőséget, nem pedig a butább embernek.
Semmi gáz dolog nincs ebben.
7: Elsőkörben csicskáztatás. Valamint, ha többen dolgoztok, akkor mindig veled csináltatják a munka legnehezebb részét, mert hogy "Te fiatal vagy, akkor pedig nem lehetsz fáradt." Ha dolgozol együtt nőkkel, azok különösen szeretik kihúzni magukat bizonyos munkarészek alól az "Én ezt nő létemre nem fogom csinálni!"-maszlaggal.
Majd pedig, ha tudják, hogy próbálsz feljebb lépni, képezni magadat, akkor jön az "Ugyan, hagyd már! Úgyse fog összejönni! Én is itt vagyok már harminc éve, és ugyanazt csinálom."-féle szöveg.
Nem mindenki ilyen, de minden gyárban megtalálalható minimum egy tucat ebből a típusból.
Ami fontos: Arról, hogy mennyi az órabéred, semmit ne árulj el nekik! Még azoknak se, akik normálisak veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!