Szerintetek miért olyan hírhedt az építőipar és a gyári munka?
Buta proli kollégák és főnökök akik mindenért cseszegetik az embert és eljátszák a kiskirályt, kevés fizetés (bár ez relatív), 3 műszak, állandó álló munkavégzés és a legrosszabb az unalom. Dolgoztam diákként eleget gyárban, a feladatom az volt hogy 3 csavart meghúzzak a terméken. Napi 8 óràban ezt csinàlni nem lehet, beleőrül az ember.
Az építőiparban meg minimálbérre jelentenek be a többit zsebbe adják (vagy nem), és nem egy testkímélő munka.
Most lehet tényleg nem értek hozzá, de:
Először is 1.: igazgatónak szerintem nem is lehet menni, oda nem is végzettség kell hanem kapcsolat, pl. nagyobb gyárakba szerintem a tulaj családjából lesz valaki igazgató, külső embernek nulla az esélye.
Na nekem akkor is az a meglátásom hogy a munka mint olyan, vagyis a feladat az egyszerű, de nem lehet megoldani hogy mindeki elégedett legyen?
Vagy lehet a dolgozókkal van gond, akiknek úgymond semennyi pénz sem elég, gondolok a munkásokra az Audi vagy Mercedes gyárban, vagy a Bosch-nál akár, hogy mondom pl. a Sany meg a Zoli is igazából 5 milliót vinne haza minden hónapban?
Mondjuk ha a gyárban a vezetőség idióta akkor jó hogy nem bírja az ember. Pl. Nincs rendes betanítás,de azért a normát már hozd az első napodon. Törik az alkatrész,de azért haladj, ne legyen selejt. Nem merj egy szót se szólni a melletted állóhoz,mert akkor jön a lecseszés. Higítóval,ragasztóval dolgozol, nem baj lélegezd csak be,mert maszk nincs, és az elszívó nem működik.
Megszólalt a tűzjelző,nem baj dolgozz csak tovább, a vészkijáratok úgysem nyilnak,a többi ajtó pedig lezár.
Gyárimunka én így szeretlek.
De ezt nem lehetne rendbe rakni?
Én tényleg nem értem.
Vagy az építőipart rendbe tenni, hogy ne legyen pl. körbe tartozás, olyat is hallottam valaki nem kapta meg a pénzét, és vissza bontotta amit épített, stb.
Az építőipar a fekete foglalkoztatás melegágya volt mindig is, és az is marad. Vagy vállalkozó leszel és megszeded magad úgy, hogy 50 évesen már neked dolgozzanak, vagy megszakadsz, mielőtt eléred a nyugdíjkorhatárt.
A gyáraknál meg vannak jó helyek, és vannak rosszak. A gyártósor nem a jövőképpel rendelkező, önmagáért tenni akaró, kreatív, szorgalmas embereknek való. Általában oda kényszerből mennek az emberek, nem karriervágyból. Vannak persze jóravaló, értelmes emberek is, talán nekik a legnehezebb, mert sok buta pronyót is el kell viselni a színvonaltalan munka mellett. És van a többség, aki itt megtalálja a számítását, mert vagy mentálisan, vagy emberileg nem alkalmas más feladatra, néha még erre se. Amúgy meg elég fárasztó tud lenni a gyári munka, főleg, ha mozgás van a folyamatok között. A legrosszabb talán az, hogy az operátori munkát sehol sem fizetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!