Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek miért olyan...

Szerintetek miért olyan hírhedt az építőipar és a gyári munka?

Figyelt kérdés
Sok ilyen kérdés is van, de pl. a gyári munka az miért olyan hírhedt, gondolok arra hogy állandóak a konfliktusok, a pénzek sincsenek rendben, az építőiparban szintúgy, állandó a jövés menés dolgozói oldalról, de vezetők is jönnek mennek. És azért nem értem mert maga munka meg egyszerű mint a pofon, pl. gyárban az operátori munka, mégis van aki 2 hét után lépne lefele, vagy 2 hónap múlva, azt legszívesebben menne lakatlan szigetre. Vélemények?
2018. febr. 27. 19:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Buta proli kollégák és főnökök akik mindenért cseszegetik az embert és eljátszák a kiskirályt, kevés fizetés (bár ez relatív), 3 műszak, állandó álló munkavégzés és a legrosszabb az unalom. Dolgoztam diákként eleget gyárban, a feladatom az volt hogy 3 csavart meghúzzak a terméken. Napi 8 óràban ezt csinàlni nem lehet, beleőrül az ember.

Az építőiparban meg minimálbérre jelentenek be a többit zsebbe adják (vagy nem), és nem egy testkímélő munka.

2018. febr. 27. 19:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Milyen gyári munka? Azért az sem mindegy, hogy gyári munkásnak, részlegvezetőnek vagy igazgatónak mész...
2018. febr. 27. 19:28
 3/9 A kérdező kommentje:

Most lehet tényleg nem értek hozzá, de:

Először is 1.: igazgatónak szerintem nem is lehet menni, oda nem is végzettség kell hanem kapcsolat, pl. nagyobb gyárakba szerintem a tulaj családjából lesz valaki igazgató, külső embernek nulla az esélye.

Na nekem akkor is az a meglátásom hogy a munka mint olyan, vagyis a feladat az egyszerű, de nem lehet megoldani hogy mindeki elégedett legyen?

Vagy lehet a dolgozókkal van gond, akiknek úgymond semennyi pénz sem elég, gondolok a munkásokra az Audi vagy Mercedes gyárban, vagy a Bosch-nál akár, hogy mondom pl. a Sany meg a Zoli is igazából 5 milliót vinne haza minden hónapban?

2018. febr. 27. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha a gyárban a vezetőség idióta akkor jó hogy nem bírja az ember. Pl. Nincs rendes betanítás,de azért a normát már hozd az első napodon. Törik az alkatrész,de azért haladj, ne legyen selejt. Nem merj egy szót se szólni a melletted állóhoz,mert akkor jön a lecseszés. Higítóval,ragasztóval dolgozol, nem baj lélegezd csak be,mert maszk nincs, és az elszívó nem működik.

Megszólalt a tűzjelző,nem baj dolgozz csak tovább, a vészkijáratok úgysem nyilnak,a többi ajtó pedig lezár.

Gyárimunka én így szeretlek.

2018. febr. 27. 19:53
 5/9 A kérdező kommentje:

De ezt nem lehetne rendbe rakni?

Én tényleg nem értem.

Vagy az építőipart rendbe tenni, hogy ne legyen pl. körbe tartozás, olyat is hallottam valaki nem kapta meg a pénzét, és vissza bontotta amit épített, stb.

2018. febr. 27. 19:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet rendbe rakni mert Magyarországon nincs szakszervezet a másik probléma a munkavédelmisek sem léteznek ebben az országba ha szabálytalanság van nem tesznek semmit.Meg vannak a főnökök akiknek családi problémáik vannak és gyárban előadjak hogy, sikkeres emberek mert kapott valami jelentéktelen munkát aminek az értéke 0.Ja meg külön pénzek vannak elkülönítve a munkavédelemre pl: 10 millió elszívásra amiből egyet használnak fel a munkavédelmisnek megfelel ami 5 év múlva egy dolgozó halálát okoza majd de ö már akkor rég nem lesz ott.
2018. febr. 28. 11:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Az építőipar a fekete foglalkoztatás melegágya volt mindig is, és az is marad. Vagy vállalkozó leszel és megszeded magad úgy, hogy 50 évesen már neked dolgozzanak, vagy megszakadsz, mielőtt eléred a nyugdíjkorhatárt.

A gyáraknál meg vannak jó helyek, és vannak rosszak. A gyártósor nem a jövőképpel rendelkező, önmagáért tenni akaró, kreatív, szorgalmas embereknek való. Általában oda kényszerből mennek az emberek, nem karriervágyból. Vannak persze jóravaló, értelmes emberek is, talán nekik a legnehezebb, mert sok buta pronyót is el kell viselni a színvonaltalan munka mellett. És van a többség, aki itt megtalálja a számítását, mert vagy mentálisan, vagy emberileg nem alkalmas más feladatra, néha még erre se. Amúgy meg elég fárasztó tud lenni a gyári munka, főleg, ha mozgás van a folyamatok között. A legrosszabb talán az, hogy az operátori munkát sehol sem fizetik meg.

2018. febr. 28. 11:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Mert az ilyen munkahelyek telis-tele vannak olyan emberekkel (mintegy 60%-os az arányuk), aki buták, tirpákok, és az iskolában 2-es volt a magatartásuk.
2018. febr. 28. 20:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen munkahelyre kb. bárkit felvesznek. Buta, bunkó proli munkások, akik a 8 általánost is épphogy elvégezték és kisebbségi komplexusos felettesek, akik szintén prolik.
2018. márc. 2. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!