Határozott idejű munkaszerződésem van és közös megegyezéssel szeretném megszüntetni a munkaszerződést de a főnök nem megy bele?!
Babát várok, a határozott idejű munkaszerződésem hamarosan lejár. Megkértem a főnökömet, hogy változtassuk meg határozatlanra, hiszen nekem ez fontos a jövőmet illetően. Nem akart belemenni.
Nekem viszont nagyon fontos, hogy legyen munkahelyem, így kerestem mást, ahova felvesznek határozatlan idejű munkaszerződéssel.
Mit lehet tenni olyankor, ha nem akar belemenni, de megváltoztatni sem akarja a szerződést? Azonnali hatályú felmondáshoz nagyon erős indoklás kell, nem?
Egyébként azt mondtam neki, hogy március végéig dolgozom, utána szeretnék táppénzre menni (pihenni, kiélvezni, lakásfelújítás, babaholmik beszerzése, és akkor arról nem is beszéltem, hogy egyébként veszélyeztetett terhes vagyok...tehát az első pillanattól kezdve, ahogy ez kiderült, felállhattam volna.)
Én úgy gondoltam, hogy jó viszonyban vagyunk. Először tőle kérdeztem meg, hogy megváltoztathatnánk-e a szerződést határozatlan időre. Azért nyilván nekem a saját èrdekeim a legfontosabbak, tehát ha ő nem ment bele, akkor muszáj volt keresnem valami megoldást. Szerintem korrekt voltam.
16: Uramatyám! Megint csak áldani tudom magamat, hogy külföldre jövés mellett döntöttem! (Még mielőtt bárki nekem támadna, hogy mi a fenének dobálom innen kintről a kritikát, a válasz egyszerű: Attól, hogy kint vagyok, még érdekel az otthon élő rokonok, ismerősök sorsa. Pláne, ha ebbe a topikba vágó gondjuk van.)
Mellesleg, én ilyenkor tuti diretkbe csinálnék valamit, ami rendkívüli felmondáshoz vezet. Szidnám a főnök anyját, bemennék láthatólag ittasan dolgozni, zsinórban késnék 2-3 napot vagy ilyesmi. És akkor el kell, hogy küldjenek rendkívülivel. És mivel a másik munkahellyel már le van fixálva a kezdés, oda ez mit sem számít majd.
"a határozott idejű munkaviszony felmondással a munkavállaló részéről csak akkor szüntethető meg, ha:
•a munkaviszony fenntartása számára lehetetlenné válna, illetve
•körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."
Talán a másodikra tudsz megfelelő indokot, beszélj egy jogásszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!