Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megfizetik a munkád, vagy...

Megfizetik a munkád, vagy beéred azzal ami van?

Figyelt kérdés

Este lefekvésnél ezen járt az agyam, ugyanazon munkáért és végzettségért járó hazai fizetéseket vetettem össze a külföldi országokéval, és totál lehangolt lettem. Engem a fizikai munkák része érint hegesztő, targoncázás ugyanazon munkafolyamatért egy teljes hónapra kapok 160ezret, egyes hirdetésekben pedig hasonló 480-520€ bérezés szerint fizetnek hetente.

Itthon szerintem senki nem kap közel sem annyit mint a kintiek, hiába diplomás, vagy mondjuk annyi könnyű nehéz és gépkezelői képesítése van hogy mindent kezelhet.

2018. jan. 9. 06:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Méghogy külföld! Ugyanazért a munkáért, ugyanazon a munkahelyen a budapesti kollégáim sokkal többet keresnek, mint én a cég vidéki kirendeltségén.
2018. jan. 9. 06:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Nyilván térségenként vannak eltérések, de abban is vannak eltérések, hogy mennyi a kiadásod. Budapesten vagy más nagyvárosokban pl. mindent meg kell venni, nem tudsz termelni magadnak, míg pl. nagyanyám ott a faluban, ahol él, tud tartani baromfit, van kert, ahol termel. Több külföldre ment ismerősöm is mondta, hogy valóban többet keresnek, mint itthon, de több a kiadásuk is.
2018. jan. 9. 06:53
 3/9 A kérdező kommentje:

A termeléssel munka is van, nyugdíjasoknak oké, de aki mondjuk 2x 12órázik az nem hiszem hogy munka előtt és után még az ellátással akarna bajlódni.

Ráadásul én huszonévesként már nem is vagyok rá alkalmas, arról nem beszélve hogy én meg az állat levágás....

Itthon megnézem mire költök, hülyeségre nem, ha pl jó áron van egy komoly usb-s egér nem fogom megvenni mert még működik ez a régi is.

Tehát igaz az hogy aki kevésből nem jön ki, az a többől sem fog hisz annyival jobban fog költeni.

2018. jan. 9. 07:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Az igényektől is függ: nekem elég.
2018. jan. 9. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
98%

Kérdem én, aki a jó fizu után ácsinkozik miért nem megy oda, ahol megfizetik?

Igen Pesten több, menj Pestre! Igen, Nemetorszagba több, menj Németországba!

Az a legszanalnasabb, amikor valaki csak haborog, es várja a sültgalambot!

2018. jan. 9. 08:50
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Jelenleg a 180 nettom oké.Ezért a pénzért nem szakadok meg,akkor megyek ki cigizni amikor akarok,stb.Nem érdekel már külföld,többet nem megyek ki.Igaz hogy több a lóvé,de ugyanilyen mértékben nagy csicska is vagy,akit ugráltatnak.Én meg nem fogom széthajtani magam senkiért sem.
2018. jan. 9. 09:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Megfizetik a munkám, és nem agyonhajszólós meló.

De én ezért otthagytam szülővárosom, és felköltöztem Pestre.

A kezdetben kétszeres, azóta fizetésemeléssel már lassan háromszoros pénzért megérte feljönni. Otthon azt se tudtam, mi a fizetésemelés.

És otthon sem termeltem magamnak meg semmit, városban laktam, úgyhogy ugyanúgy meg kellett venni mindent (és ugyanannyiért mint itt).

Szóval elégedett vagyok.

2018. jan. 9. 11:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Lehet Pesten többet adnak, de szerintem nem olyan jelentősen hogy megérje nekem Miskolcról felköltözni, új helyen lenni, akkor már külföld hogy legyen is értelme.

2018. jan. 9. 18:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát igaz az hogy aki kevésből nem jön ki, az a többől sem fog hisz annyival jobban fog költeni." - Én inkább úgy fogalmaznék, hogy aki a kevéssel nem tud jól gazdálkodni, az a sokkal sem. Én megéltem 120 ezer nettóból is, most több, mint 200 nettó megvan két munkából (főállás mellett még fusizok, az a kevesebb, de a főállás 200 közelében van, elsősorban azért csinálom a plusz melót, mert szeretem és mert szakmai referencia, igaz, a pénz is jól jön, ha több van, többet tudok félretenni). Oda kell figyelni a kiadásokra, nem mindegy, mire költesz, nem mindegy, mennyire figyeled az árakat, oda kell figyelni a fix kiadásokra, amikből nem lehet faragni, és ehhez kell hozzászabni azokat, amikből faragni lehet.

Fix kiadás, ami állandó, lehet például a közös költség, és faragható mondjuk a ruházkodás, igaz, én még nem jártam sikerrel a turikban, de több ismerősöm is akad, aki onnan öltözködik, és nem valami rongyokat vesznek, hanem remek állapotú minőségi darabokat. Én pl. szeretem azokat a ruhákat, amiket nem kell vasalni. Lehet, hogy kicsit drágább, mint a gyengébb, gyűrődő anyagok, viszont tartósabbak, szóval ritkábban kell újat venni belőle, időt spórolok, és áramot, mert nem kell ezekhez vasalót használnom. Nagyon kevés olyan ruhám van, amit vasalni kell. Szóval lehet, hogy éppen a vásárláskor mondjuk az 1000Ft-tal drágábbat vettem meg, de hosszabb távon meg kevesebbet költök. Csizmavásárláskor meg nem tudok spórolni, mert a lábfejméretem kicsi, a vádlim viszont széles, és ilyen méretben nem találok olcsó csizmát. Amit találok, azt viszont évekig használom.

2018. jan. 9. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!