Szeretnék már most keresni nyárra diákmunkát, melyik a legjobb diákmunka csoport/szövetkezet?
6 éve végzek diákmunkát (15 éves koromtól), 6 iskolaszövetkezetben vagyok/voltam eddig és kb 15 fajta munkám volt náluk (most szakmait végzek 1,5 éve).
Őszintén? Emberfüggő. A mostani "mentoromnál" minden hónapban ki kell vernem a hisztit, hogy nem jól számoltak el. (MINDIG számold ki mennyi a várható fizetésed!) De az ő keze alatt fut ez a munka, amit nem vagyok hajlandó otthagyni, így jártam :(
Volt olyan, aki beírt olyan napokra is, amikor nem voltam ott és lenyúlta a pénzt...
Volt olyan, aki külön email-t küldött mindenkinek, hogy hogyan számolta ki a dolgokat, ledolgozott óraszám, szünet percei stb.
A fentiek mind a Meló-Diák Universitas iskolaszövetkezetnél voltak-vannak.
MADS iskolaszövetkezet: jó tapasztalatok, csak kevesebb kínálat, valahogy sose találtam meg a nekem kellőt, de a fizetést mindig pontosan és időben átutalták :)
euDiákok: soha nem hívtak vissza, pedig több tucatszor jelentkeztem náluk olyan munkákra, amit mindig visszatettek...
MŰISZ: pozitív tapasztalat, fizetés oké, de rengeteg diák dolgozik náluk, simán "elvész a hangod" jelentkezésnél.
Worklandplus: a honlapjukon található munkák 99%-a már nem aktív, facebookon hirdetnek inkább.
I love diákmunka: csődbe mentek tudtommal, de pénzlehúzó egy banda volt... Életem első diákmunkája itt volt és nem kicsi hiányzott a fizetésemből.
Tapasztalat: MADS, MŰISZ, Meló-diák iskolaszövetkezeteket ajánlom.
DE: a legtöbb helyen csak akkor kérnek meg, hogy menj be személyesen regisztrálni, amikor már megkaptad a munkát. Előtte elküldenek, hogy nézegesd a honlapjukat, jelentkezz a neked tetsző állásokra és ha felvesznek akkor menj csak be. Sok helyre valószínűleg nem tudsz majd jelentkezni 16 évesen sajnos :(
Nyugodtan nézegess több oldalt és jelentkezz rájuk, nincs "hűségszerződés".
Viszont tényleg minden hónapban fotózd le a jelenléti ívedet és számold ki a várható fizudat.
Bruttó bér * 0,85 * ledolgozott óraszám = fizetésed.
Levonhatnak havi összeget (általában 500 ft), működési díjként, de ennyi.
Madsnél valóban viszonylag kevés az ajánlat, de tapasztalataim szerint nagyon korrektek.
Pannon-workos is vagyok évek óta, náluk dolgozhattam 17 évesen is, néha van munka 16-tól, az aktuális munkákat küldik mailben, látod faceen illetve néha írnak smst is.
Az Eu-diák nem tudom, hogy "működik",de sose hívtak vissza, egy állásra sem, őket nem ajánlom.
A másik kettő viszont mindenképp megéri, a pannon-worknél több esélyed lenne, mert több állásajánlat fut be hozzájuk (szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!