Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Melyik gyár fizet annyit,...

Melyik gyár fizet annyit, hogy albérletbe tudjak menni?

Figyelt kérdés

El szeretnék költözni itthonról. Jelenleg irodai munkát végzek, a fizetés a béka segge alatt van. Mivel irodai szakmám van, de nem vagyok szép, így kilőve, hogy irodába felvegyenek protekció nélkül, ezért gyári munkára gondoltam.

Somogy megyében élek, itt 3 műszakban, úgy, hogy kötelező egy hónapban legalább 2 szombat és 12 óra, a 120.000 Ft-ot sem adják meg.

Hova tudnék elmenni, ahol egy kicsit jobban fizetnek? Eleinte ellaknék munkás szállón is, de szeretnék albérletbe menni.

Győr-Moson-Sopron megye kilőve (ezt nem részletezném miért). Azon kívül hol találnék jól fizető gyári melót?

2017. nov. 12. 16:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én külföldön élek (Hollandia). Átlag havi bérem 1000 euro, tehát még a minimálbért sem keresem meg. Mégis tudok bérelni szobát 375 euróért. Biztosítás 120 euro per hó, élelmezés 250 euró, ha átlagban olcsóbb dolgokat veszel.
2017. nov. 12. 18:59
 12/17 anonim ***** válasza:
11 -es akkor nem sok marad...
2017. nov. 13. 07:25
 13/17 anonim ***** válasza:
12: De így is sokkal több, mintha ha odahaza dolgoznék otthoni minimálbérérr. És itt ugye olyan is van, hogy vakációpénz.
2017. nov. 13. 13:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Itthon nem lehet egyedül boldogulni. Én 3 évig boldogultam Angliában, vettem egy házat itthon. De a boldogulás része még mindig itthon a neccesebb.
2017. nov. 13. 19:29
 15/17 A kérdező kommentje:
Ha itthon se meg külföldön se akkor mit csináljak???
2017. nov. 13. 20:36
 16/17 anonim ***** válasza:

A külföldön dolgozó hozzászólásában van egy kulcsszó, az pedig a szoba. Tehát szobát bérel. Ahogy én is évekig Angliában, és valószínűleg az is így kezdte, aki később házat vett elmondása szerint. Most játssz el a gondolattal, hogy otthon te is csak egy szobát bérelnél, amit szerintem Budapesten kívül a legtöbb helyen meg lehet oldani 20-25 ezer ft-ból. Akkor már ugye nem is akkora a különbség, bár persze még mindig szemmel látható. De ha 150 körül megkeres az ember és egy ideig csak szobában van, akkor mondjuk 80-90-et simán eltesz havi szinten. Csak ugyebár mentalitás, hozzáállás kérdése, külföldön könnyebben bólint rá az ember meg nagyon választása sincs.

Na ennyit a külföldről, most pedig hogy a kérdéshez is hozzászóljak, Veszprém megyét tényleg megnézhetnéd. Ajkán és Pápán nagyon sok gyári munkát hirdetnek 140-160 ezres nettó fizuval, és sok közülük szállást is biztosít, ami addig megfelelő lehet, amíg el tudsz menni albérletbe. Ezek azért is jobbak, mint Veszprém, mert ott sem fizetnek többet, viszont az albérlet árak között jelentős különbség van. Ezeken a fizukon túl vannak még egyéb juttatások, amivel otthoni viszonylatban egész szép összeg is kijöhet. Kérdés, mennyire bírnád a gyári munkát. A másik amit javasoltam volna az a hotel, nézd meg a hunguest hotelek álláshirdetéseit pl, mert ott is kínálnak szálláslehetőséget valamint étkezést, viszont saját tapasztalatom szerint a gyár nyugisabb, kevésbé stresszes. Viszont az sem mindegy, milyen helyen élhet az ember, ahol hotel van, az jó eséllyel szép. Keszthely, Hévíz, Balaton menti települések, Bükk, Mátra közeli, fürdőző közeli helyek, amik közül vannak igazi kis paradicsomok is.

Ami még a te esetedben szóba jöhet, az a minőségellenőr, bár ebben nincs tapasztalatom, de sok helyen láttam, hogy érettségizetteket keresnek betanítással, dunántúlon 200-hoz közelítő fizuval.

2017. nov. 15. 06:11
 17/17 anonim ***** válasza:

16: A Hollandiában élő vagyok. A havi 1000 euró jövedelemből az évi két hazalátogatás mellett átlagban még egy plusz külföldi nyaralás is meg szokott lenni, tavaly összejött másfél hét New Yorkban. Nem hiszem, hogy ez egy otthoni mosogató, takarító vagy gyári munkából össze lehetne hozni.

Nyilván tudni kell spórolni, és ahogy említettem, itt létezik olyan, hogy vakációpénz, amit általában május végén fizetnek ki, és 1000 eurós fizetés mellett úgy netto 700 minimum megvan. Valamint adóvisszaigényléskor, ha az ember tört évet tud maga mögött (amikor több munkahelye volt), elég szép summa is bejöhet. Idén 630-at kaptam a tavalyi év után.

2017. nov. 15. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!