Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fel szeretnék mondani a...

Fel szeretnék mondani a munkahelyemen. Mi ennek a menete?

Figyelt kérdés
Jelenleg 1 gyorsétteremben dolgozom. 8 hónapja vagyok ott. Kell-e indokolni a felmondás okát?
2017. nov. 8. 17:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Poziciótol is függ, hogy mennyire van sok jelentkező a helyedre. Első körben beszélj a főnökkel. Ha határozatlan idejű a szerződésed akkro egyszerűbb a folyamat.
2017. nov. 8. 17:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Kasszás vagyok 1 fővárosi kfc-ben, csak egyszerű beosztott vagyok.
2017. nov. 8. 17:58
 3/11 A kérdező kommentje:
Határozatlan idejű a szerződésem.
2017. nov. 8. 17:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg az irasban benyujtott felmondas az ervenyes de en volt amikor szoban mondtam fel es keresett a fonok masik dolgozot.

Ha nem akarsz ott dolgozni akkor ugyse fogja figyelmen kivul hagyni ezt.

Felmondas utan 30 nap mulva hagyhatod ott a munkahelyet mind1 hogy addig talál e dolgozót vagy sem. A szabadságod is kiveheted felmondas alatt vagy tappenzre is mehetsz pl ha stressz miatt a doki kiír

2017. nov. 8. 18:06
 5/11 anonim válasza:
Beszelsz a fonokkel, hogy felszeretnel mondani minel hamarabb. Ha a fonok is benne van, akkor mar azonnal megtudjatok irni a felmondasodat, viszont ha nincs eleg ember, vagy a fonok nem akar rogton elengedni, akkor lekell dolgozz meg x napot a felmondasig.
2017. nov. 8. 18:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Írásban közölnöd kell, hogy X naptól kezdve beadod a felmondásodat Y ok miatt. Megköszönöd az elmúlt hónapokat, és kéred, hogy közös megegyezéssel menjen a felmondás. Ha gondolod akkor beleírhatod, hogy X ok miatt tekintsen el a felmondási időtől.
2017. nov. 8. 18:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Milyen papírokat kell kitölteni, illetve a felmondás okát kötelező-e megemlíteni?
2017. nov. 8. 18:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Írásban kell felmondani, célszerű valami indokot találni, de azért az olyan legyen, hogy ne legyen harag belőle, legyél korrekt, mert soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged erre az ismeretségre később. A te esetedben a felmondási idő 30 nap, de ha meg tudtok egyezni, akkor a munkáltató eltekinthet részben vagy teljesen a ledolgozásától. A bent maradt szabadságokat vagy pénzben ki kell fizetniük neked az utolsó fizetéseddel, vagy ki kell adniuk szabadnapként.

Kell kapnod egy kilépő papírt, nekem van OEP kiskönyvem, ha neked is van, akkor azt is, ki kell állítaniuk papírt az adóbevalláshoz a jövedelmedről, ezek majd a következő munkahelyeden kellenek. Ha van munkaruhád, amit le kell adni, akkor arról is lehet majd egy aláírandó papír. Nekem pl. ahol volt céges telefonom, amit le kellett adni, arról volt egy ilyen, hogy hiánytalanul leadtam.

2017. nov. 8. 20:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Erre nincs formanyomtvány, de a gugli rengeteg mintát kidob. Az mindeképp szerepljen benne, hogy a "2016.02.03-an létrejött munkaviszonyomat a mai nappal rendes felmondással felmondom", és legyen alatta dátum. Megindokolni nem kell, az csak akkor kötelező, ha azonnali hatállyal akarsz felmondani (de oda meg komoly indok kell). Beleírhatsz még olyan dolgokat, hogy az utolsó munkában töltött nap ekkor és ekkor van, de fenti mondatom a fontos, minden más csak extra. Két példányban vidd be, és az egyiket kérd vissza aláirva, hogy tudd bizonyítani, hogy ténlyeg át is vették a felmondásod.
2017. nov. 9. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:
A legjobb, ha azt mondod: Találtam jobbat.
2017. nov. 9. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!