Mit lehet tenni ha a főnök az irodában dohányzik gyakran kollégák mellett, milyen törvény vonatkozik rá?
Munkahelyen csak az arra kijelölt, jól szellőző helyen (általában udvaron) szabad dohányozni. De ha ő a főnök, akkor tudjuk, hogy ugyebár ő azt csinál, amit akar...... :/
A barátnőd mondja el neki, hogy rosszul van a füsttől és kérje meg, hogy ne ott dohányozzon. Ha normális a főnök, megérti, és kimegy ezután. Ha nem, akkor minden marad a régiben. Nem hiszem, hogy emiatt kirúgnák a csajt, viszont ha semmi nem változik, akkor jobb ha ő néz más munkahely után mert hosszú távon nem fogja bírni a cigifüstben...
1: Kérdezd meg, hogy miért dohányzik bent? Mond meg neki, hogy téged zavar a füst.
Főnök úr! Maga itt bent dohányzik. Ez engem zavar. Szédülök a füsttől. Kérem, hogy ne dohányozzon mellettem.
2: Kérd meg, hogy alakítson ki dohányfüst mentes légteret, ahol dolgozhatsz.
3: Égess gyertyákat, amit céges pénzből vesztek, az semlegesíti minimálisan a füstöt.
4: Járj gázmaszkban és vegyvédelmi ruhában dolgozni.
5: Van szakszervezetetek? Vagy munkaügyi jogi képviselőtök?
6: Ha visszaél ezzel a lehetőséggel, simán fel lehet jelenteni, de azután én már nem szívesen dolgoznék ott. Nem tudom, milyen büntetés jár érte, de kétlem, hogy Magyarországon komolyan veszik ezt.
Hány éve is nem szabad még a " kocsmákba zárt térbe " se bagózni??
Nem igaz hogy nem lehet valamit tenni. Feljelentés?
Tudtommal a számgépek se szeritik a dohány füstöt. Ha van föggöny, azon is megmarad.
Sőt az ablak kereten is látni ha dohányoznak a helységben.
Majdnem lehetetlen minden " bűnjelet " eltüntetni.
Döbbenten olvastam.
Vagy akár az aznapi ruháját nylonzacsiba csomagolva az ANTSZ - be eljuttatni. Fotó az intézménynek, hogy tényleg a tied a ruha, és az irodába viselted. És dátum feltétlen legyen a képen.
Ok az utsó lehet hogy hülye ötlet.
Azért mert főnök, azért mindent neki se szabad megtennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!