Nagyon izgulok, kérhetnék pár tanácsot? (állásinterjú)
Nem kell izgulni. Akikkel beszélned kell, nekik csak egy sima munkanap lesz.
Nekem például 90%-ban csak hallgatni kellett amit mondanak, utána is keveset kérdeztek csak
Ha teheted, nézz utána a cégnek, ahová mész (olvasd el, mit írnak a honlapjukon magukról), ez azért is jó, mert szimpatikus lesz nekik, hogy komolyan érdeklődsz irántuk, másrészt neked sem lesz teljesen idegen a hely, jobban megértheted, mit akarnak, mit gondolnak magukról, és talán még tudsz „okosakat” is kérdezni tőlük. A zavarod leplezésére is remekül jöhet egy-két jó kérdés, amit fel tudsz tenni nekik.
Persze nem tudom, milyen céghez mész, nyilván elég eltérő egy felvételi procedúra egy multinál és egy kisvállalkozásnál… Ha ráguglizol, sok weboldalon leírják a szokványos kérdéseket az interjúkon, átgondolhatod ezeket is, de szerintem a legfontosabb, hogy ne akard magad tök másnak mutatni, mint amilyen vagy. Olyan ez szerintem, mint egy párkapcsolatnál: ha az elején kamuzol magadról, csak hogy jobb színben tűnj fel, akkor végig kamuznod kéne – de ki akar folyamatos hazugságban élni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!