Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Különmunka különpénzért az...

Különmunka különpénzért az oké de ha nincs különpénz akkor nincs különmunka se? Nem így természetes? Pénzéhes lennék? Sztem nem!

Figyelt kérdés

Döntőbírónak kérlek fel titeket. Tavaly elment a cégtől valaki nem vettek fel helyette senkit hanem a munkáját szétosztották. Odajött hozzám a főnök még tavaly és megbeszéltük hogy adott részmunkáját a távozónak én végzem, persze a saját munkámon túl, és ezért kapok egy hónapban X ft pluszt zsebbe. Semmi papír.

Végeztem is a melót 1 évig kaptam is a pluszt hónapról hónapra zsebbe.

Majd 2 hónapja közölte hogy nem tud fizetni. A sima bérem megkapom de a zsebbe pluszt azt többé nem.

Én meg úgy voltam vele totál természetes nem is kérdés hogy akkor nincs többé plusz pénz nincs többé plusz meló se.

Sima melóm elvégzem a pluszt azt nem. Nincs pénz nincs plusz.

És erre megkaptam hogy pénzéhes szemét vagyok, és majd lehet hogy nemsokára már a rendes melómat se kell végeznem mert majd talál ő olyat aki végzi mind a kettőt.

Én csak erre azt mondtam nyugodtan hogy hajrá keressen aztán majd végezze az. Én nem.

Erre pár nap múlva jött az őrjöngés hogy csinálom de azonnal vagy itt és most kirúgnak.

Én meg nem akarom állás nélkül maradni így csinálom ingyen a pluszt. egy darabig mert intenzíven keresek mást és ahogy találok le is léptem.

Kinek adtok igazat? Én azt mondom nincs plusz pénz nincs plusz meló.

A főnök szerint meg pénzéhes szemét vagyok és majd lesz olyan aki örömmel áll a helyemre. Sajnos nem kérdés hogy lesz ha nem is holnapra de lesz. Akár a helyi birkák közt is akad.

Állásfoglalás?

2017. okt. 23. 15:23
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
A legtöbb helyen még ennyi pénzt sem kapnál, csak végezd el a munkát, és ha nem tetszik, el lehet menni. Szóval én azt mondom, hogy keress másik munkahelyet.
2017. okt. 23. 15:51
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

Mivel ingyen pénz nincs, így ingyen munka sem. Nagyon max. addig lennék hajlandó így besegíteni, míg az az ember betanul, aki a régi helyére jött, de ennyi.

Mondjuk ha ennyit nem tud kifizetni, valószínű új alkalmazottra sem feltétlen van keret, ami meg már gáz. A helyedben szarnék a plusz munkára, végezném a sajátom, aztán rúgjon ki, hajrá. Azonnali hatállyal nem teheti meg, te meg keress minél előbb másik helyet.

2017. okt. 23. 15:51
 3/36 A kérdező kommentje:

"valószínű új alkalmazottra sem feltétlen van keret, ami meg már gáz."

Világos hogy nincs keret. Már egy éve se volt azért is lett ez az öszvérmegoldás.

És ugye ebből is látszik hogy kamu üres fenyegetés a kirúgásom mert akkor ki fog dolgozni?

Az új ember? De arra meg nincs lóvé ha lenne akkor én is ki lennék fizetve.

2017. okt. 23. 15:55
 4/36 A kérdező kommentje:

"A legtöbb helyen még ennyi pénzt sem kapnál"

És azt te honnan veszed? Azt se tudod mi a végzettségem melóm mennyit keresek. Akkor meg honnan a pitvarból tudod?

2017. okt. 23. 15:56
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Keress új munkahelyet.

Nem a fent felsorolt okok miatt, hanem azért, mert ez a cég fél lábbal már a sírban van.

Ha mégiscsak meg kell valahogy még egy munkaerőtől szabadulni, az bizony te leszel!

Egyébként teljes mértékben igazat adok neked, csak hát ebben az országban ez a szokás: addig pakolni az öszvérre, míg össze nem rogy a súly alatt.

A férjem egy nagyon jó hírű nemzetközi cégnél dolgozik és mégis úgy hajtják őket, mint az igáslovat. Nincs elég ember, mert mindenki menekül onnan.

2017. okt. 23. 16:05
 6/36 anonim ***** válasza:
78%
Állásfoglalás: Egy picit még jobban próbálj a stílusodon változtatni, hogy ne légy könnyen felismerhető, Mr. Munkaügyis Kamutroll.
2017. okt. 23. 16:06
 7/36 anonim ***** válasza:
52%
Onnan tudom, hogy dolgoztam már pár cégnél, és tudom, mi a szokás. Ha szét tudják osztani egy távozó kolléga feladatait, nem adnak érte plusz pénzt, de elvárják, hogy megcsináld.
2017. okt. 23. 16:25
 8/36 anonim ***** válasza:
77%
Komolyan mondom, elég csak félig elolvasnom a főcímet és már tudom hogy ez a Munkaügyis kamu kérdező. :D
2017. okt. 23. 17:24
 9/36 anonim ***** válasza:
56%
Szokásos kamu. Kérjük a következőt.
2017. okt. 23. 18:54
 10/36 anonim ***** válasza:
56%
10: Majd holnap jön a "Nem átlátszó, hogy több kollégám is pont 23.-a utánra betegedik meg?"-kérdés. :)
2017. okt. 23. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!