18 éve dolgozom egy multinál. Lassan haladtam előre a ranglétrán. A jelenlegi munkakörömet pályázattal nyertem. Ezután jött egy új csoportvezető és egyik napról a másikra leváltott. Mit tegyek?
Beszélj a főnököddel, de sajnos erős a gyanúm, hogy az illető valakinek a valakije.
Max jogi útra terelheted a dolgot, de ne nagyon reménykedj
Kell a csókosnak a helyed, ennyi.
Az a kérdés, hogy az új csoportvezető csókosa e a nagyfőnöknek.Ha igen, nem tehetsz semmit.
Igazából nulla hozzáértéssel csak x ideig lesz ott bár ha dolgozol helyette kevesebbért és másik asztal mögött....szokás ezt is tenni...ocsmány cég az ilyen.
Kevesebb munka, kevesebb pénz, de több szabadidő...hol itt a baj:)
Nyilván a nagyobb főnök döntése volt, hogy csoportvezetőnek külsőst nevezett ki. Gondolom te is megpályáztad a csoportvezetői helyed, így természetes hogy az új csoportvezető téged konkurenciának érez, le akar nyomni. Ilyenkor nem a céges etikai kódexek szép humanista elvei érvényesülnek, hanem a vadon törvényei.
Ha nagyon versenyképesnek érzed magad, akkor nyílt sisakkal mondd nagyfőnöknek azt, hogy inkább rúgjanak ki és fizessék a végkielégítést. Ez lehet hogy meglepi őket, mert kellenél nekik balekként kevesebb pénzért.
Ha úgy érzed, hogy annyira nem ugrálhatsz, akkor ne terítsd ki a lapjaidat. Próbáld elérni, hogy másik csoporthoz áthelyezzenek, ha nem sikerül, akkor fogadd el az új csoportvezető alatt is az alacsonyabb beosztást. Keress közben új munkahelyet, a céges know-how adatvagyont és ügyfél adatbázist diszkréten vidd magaddal. Alkati kérdés hogy tudsz-e szemét lenni, vagy sem, én ilyen helyzetben tudnék...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!