Ti mit gondoltok erről?
A helyzet az, hogy a héten megyek állásinterjúra egy olyan helyre, ahova nagyon szeretnék bekerülni. Múlthéten mondtam fel az előző munkahelyemen.
Ahova megyek, ott dolgozik egy ismerősöm jelenleg is, ő ajánlott be. A főnökéről mesélt kicsit, hogy mégis mire számítsak. Hát elég aggasztó.
Nincsen durva megjelenésem, egy darab karika piercing van az orromban és kész. Viszont állítólag azt is ki kéne szednem, mert a főnökasszonynak ez "sok" ?.
Az én kérdésem az, hogy egy egyszerű, irodai munkához miért szabják meg a külsőt? Gépen fogok dolgozni, az égvilágon senkit nem fog érdekelni, hogy mi van a fejemen.
2017ben, amikor már az orvosok is tetoválva vannak és végre kezd elfogadott lenni az, ha van piercinged / tetoválásod / festett hajad, akkor mégis miért vannak még cégek ahol ez nem így működik? Ti mit gondoltok? Valóban fontos ez?
22L
Szerintem nem fontos. Egy esélyt adhatsz ennek az egésznek, hátha pozitívan fogsz csalódni. Menj el interjúra, abból még nagy baj nem lehet. Hacsak nincs nagyon nagy szükséged erre a munkahelyre akkor menj nyugodtan piercinggel. Hadd lássák, hogy ez is hozzád tartozik. Ha számodra ez fontos és jobban érzed magad benne, illetve úgy érzed, hogy más munkát is találnál, akkor ne hagyd, hogy olyasmire kényszerítsenek, amit nem szeretnél.
Ha viszont tetszeni fog a meló az elmondottak alapján, akkor talán érdemes kompromisszumot kötni. Hisz nem olyan nagy dolog ez, bármikor visszarakhatod munkaidőn kívül.
De lehet ilyesmire nem is lesz szükség. Egy próbát szerintem mindenképp megér. Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!