Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnék úgy a szakmámban...

Hogyan tudnék úgy a szakmámban elhelyezjedni, ha nincsen még munkatapasztalatom?

Figyelt kérdés

Tehát pályakezdő vagyok. Gépgyártástechnológiai technikusként végeztem (OKJ). Van természetesen érettségim is, ez a szakma ahoz kötött. Jelentkeztem már több helyre is, sehova nem vettek fel, mert nincs munkatapasztalatom. Álláshírdetésekben is minimum 2, de inkább 3-5 évet kérnek. Hogy kezdjek így el dolgozni? Nem azért tettem le, hogy üljek rajta. Ahol voltam, azt mondták, hogy "szerezzek munkatapasztalatot".

Könnyű azt mondani. És még nekem, vagyis úgy az egész egész osztálynak mondogatták, hogy ezzel viszonylag könnyen és gyorsan el lehet helyezkedni. Aha...

2017. júl. 15. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Tényleg nem.nehez vele elhelyezkedni de pályakezdők nem sok helyre kellenek. Ne csak a környéken nézz állást, nézz a környező településeken / megyékben is. Vágom, hogy az albi elviszi a pénzt de lenyomsz 2 évet, és utána már könnyebb lesz. Ne add fel, kuldozgessed mindenféle az oneletrajzod.
2017. júl. 15. 20:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

De egy undorító egy ország ez, hogy mindenhol ez a probléma, ha gyakorlat, tapasztalat nincs akkor húzz a francba xd

Ha fiatal vagy még és beszélsz egy nyelvet még ha kicsit is, menj ki külföldre, külföldi munkalehetőségeket keress, aztán vissza se nézz, ilyen ország, ilyen emberek nem érdemlik meg, hogy itt maradjon az ember vagy visszajöjjön ide a későbbiekbe bármikor is !

Nekem is van egy okj-m amivel nem tudtam elhelyezkedni, kellő gyakorlatra szerttenni. Miután elvégeztem olyan munkát kaptam azon a területen amihez nem is kell papír, nem volt átfogó betanítás, pártfogó, semmi. Mentem az első munkanapomon, senki nem várt, ott álltam mint lóf@ sz a hideg vízben. Ennek már 3 éve, én ezt a bizonyítványt eltettem és nem is keresgélek már, nem vagyok 20 éves aki bohóckodik.

2017. júl. 15. 21:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
* miután ezt a helyet otthagytam keresgéltem én még, de én is ilyenekbe botlottam, hogy 2-5év gyakorlat, meg 25 év alatti, meg GINOP résztvevő, meg az anyjuk p i cs j á t azt !!!
2017. júl. 15. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!