Mérnökinformatikusnak tanulok, viszont rá kellett jönnöm, hogy nem igazán a szívem csücske a programozás. Milyen munkalehetőségek vannak informatikusként ahol viszonylag kevesebb a programozás?
Nem arról van szó, hogy utálom, vagy hogy nem megy, mert ha kell megtanulok/megcsinálok dolgokat, csak valahogy nem látom benne azt amit mások, hogy irogatom a karaktereket amikből előbb-utóbb lesz egy program.
Jobban szeretem a vizuálisabb részeket, mint a 3D modellezés, audio-vizuális dolgok (video-, képszerkesztés). Bár nem tudom mennyire számít de érdekel a fényképezés/cinematográfia is és van érzékem is hozzá. (Nem, nem úgy mint a facebookos ribiknek, hanem tényleg.) Szabadidőmben ismeretterjesztő YT videókat készítek és sok pozitív visszajelzést kapok.
Szóval informatikusként milyen lehetőségeim vannak, ahol viszonylag kevesebb a programozás. (Nem úgy értem, hogy egyáltalán nincs, hanem hogy kevésbé komolyabban.)
Valamilyen multimédia irány esetleg? Az se baj, ha nem félmilliókat ezreket keresek vele.
Scrum Master, Product Owner vonalon elindulhatsz ha nem gond hogy általában programozással a legkönnyebb betenni az ajtón a lábad.
Esetleg Orvosi/gyári gépeket konfigurálni/frissíteni, ezekhez szokott lenni a cégnek egy dedikált embere aki kimegy és elvézgi, ha szeretsz utazni akkor ideális lehet, elég nehéz ilyen helyeket kifogni.
Technical Writer, ha van affinitásod, a kereseted kevesebb lesz.
Vagy szoftvertesztelő, automatizálási mérnök, ezek olyan munkák ahol lehet hogy kell programozz, de nem az teszi ki a munkaidőd egészét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!