Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ez mennyire működőképes...

Ez mennyire működőképes felmondás?

Figyelt kérdés

Amikor elpattan a cérna fogni a táskát és eljönni.

Közben mondjuk felhívni a főnököt, hogy felmondunk. Vagy elpostázni utána a felmondási lapot.

Nem próbaidő, hanem 11 hónapos munkaviszony után.

2017. jún. 12. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen szerződésed van és milyen jogsérelem ért.

Olvasd el az Mt-t!

2017. jún. 12. 07:53
 2/8 anonim ***** válasza:

helyzetfüggő

ha csak rendes felmondásra van lehetőség akkor le kell töltenéd a felmondási időt

ha rendkívüli felmondás akkor talán járható

2017. jún. 12. 07:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a munkaszerződésed! Én 16 év után mondtam fel, 2 hónapot le kellett volna dolgoznom, de a főnókkel megtárgyaltuk, kiadta az éves időarányos szabadságom, és csak 2 hetet kellett a felmondás után ledolgoznom.
2017. jún. 12. 08:15
 4/8 anonim ***** válasza:
32%

Cégre és főnökre válogatja...szerződés teljesen mindegy.

Aznap leléphetsz és másnap bemész elregéled a témát.

Ha köteleznek felmondásra, akkor mondható az is, hogy oké itt leszek és 8 órán keresztül csak nézek ki a fejemből vagy őrült lassan dolgozok, de neked fizetni kell, ugye tudod szerződés szerint:DDD

Ha köteleznek és nem mész be, akkor kártérítést fizethetsz a cégnek, amennyiben beperel-megteheti-megnyerheti.

Ilyenkor átgondolja a főnök, hogy valóban megéri e a kötelező felmondási időre kötelezni valakit, ha csak mínuszt okoz a termelésben.

A papíros részét intézd személyesen-gyorsabb, mert ha nem adják ki dolgaid ( direkt ilyenkor ), akkor nem is fogsz tudni tovább lépni máshová.

Mondjuk pár napos igazolatlan miatt egyből fel kell mondaniuk elvileg...ez is egy út.

2017. jún. 12. 09:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tanácsos -, jogi és a jövőd karrierje szempontjából - ,"KÖZÖS MEGEGGYEZÉSSEL" címszó alatt a felmondási papírodon békésen távozni a cégtől.

Különben nagy hátrányokkal nézhetsz szembe az elkövetkező új munkahelyeden.

Egyben megnehezíti az új munkahely felvételid.

Tehát ne legyél szarkrazmusos. Ha jót akarsz magadnak is.

2017. jún. 12. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Bármennyire is eleged van, sose égess fel minden hidat magad mögött....

Letellik a munka hazamesz megirod a felmondást, holnap beadod.

Könmyebb lesz már ugy dolgozni, ha tudod a vegét. :)

2017. jún. 12. 09:50
 7/8 anonim ***** válasza:
40%

Én megcsináltam már párszor.

Hátizsákot felkapni oszt séta kifele, email-ben tájékoztatni a céget.

Ja volt egy hely, egy fickó mesélte hogy valaki úgy lépett le hogy fel se mondott, egy cetlit hagyott az egyik autó ülésén hogy "ne keressetek, köszi".

Én legalább az internetről letöltöttem egy felmondási mintát, de lehet legközelebb azt se fogok, ha nagyon pancser brigádot fogok ki, simán csak a "séta kifele".

2017. jún. 12. 11:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Én diákmunkásként csináltam egyszer ilyet, vagyis kaptam egy ajánlatot és szóltam a nap elején, hogy hétfőn már más helyen kezdek. Nem kötött semmilyen szerződés, de egy volt kollégám nem messze lakik tőlem, így is ritkán futok össze vele, de akkor mindig kínos...
2017. jún. 12. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!