Hogy lehet az, hogy egyik pillanatról a másikra csak úgy elküldtek a munkahelyről, ha előtte folyamatosan azt sulykolták belém, hogy hosszútávra terveznek velem?
Ahol ennyire mondogatják, hogy hosszú távra terveznek, pont az ellenkezője van.
A múlt hónapban jelentkeztem egy munkára, ott is nagyon mondogatták az interjún hogy ők hosszú távra terveznek. Többször is elismételték ezt az interjú során. Elég fura volt, ezért körbe kérdezősködtem az ismerőseimnél. Kiderült, hogy csak 1 hónapra keresnének 3 balekot utána elküldenék őket.
Én is pont így jártam. Itt a sztorim:
Otthagytam egy korábbi helyemet, mert ígéretesebbnek tűnt egy másik cég, és rendesen be is akartak jelenteni. Hosszú távra terveznek, nagyon, de nagyon szeretnék, ha velük dolgoznék! 13. havi fizetés, megbecsülés, jó csapat!
Beléptem, kezdtem betanulni, csináltam amit mondtak, még azt is, ami nem is az én feladatom lett volna, igyekeztem felvenni a tempót, / bár a közvetlen kolléganőm szeretett a kákán is csomót találni a munkámban /. Aztán mit ad Isten, felvettek egy másik, fiatal csajt is...pont a próbaidőm lejárta előtt 2 héttel. Ő egyébként elmondta, hogy a főnök ismerősének a lánya. Kezdett kicsit fura érzésem lenni ettől , de aztán elhessentettem ezt, mert jó viszonyba kerültünk.
A mindent eldöntő utolsó napomon, kijött a főnöktől az új lány, nevetve, a munkaszerződését lobogtatva. Majd következtem én. A főnök mosolyogva közölte, hogy lejárt a próbaidőm és sorry, de holnaptól én már ne jöjjek. Kérdeztem, hogy miért, mi volt a baj a munkámmal? Áááá, semmi...de hát nem is kell próbaidő esetében indokolni. Én erősködtem, hogy de, tudni akarom. És akkor azt mondta, nem volt "testhezálló" nekem ez a munka.
Aztán gyorsan rájöttem, hogy valószínűleg kellett a helyem az új lánynak, aki "csókos" volt, illetve hát a másik kolléganőnek nem voltam a "szíve csücske".
Tudtam volna a fejemet a falba verdesni, hogy otthagytam az előtte levő helyemet ezért a sz*rdarabért. Az sem volt tuti, mert csak megbízással voltam, kevesebb pénzért, de mégis. Legalább ott nem csináltak bohócot belőlem.
Aztán mázlimra, pár nap múlva lett másik helyem, most ott vagyok. Minden erőmet beleadom, tanulok...Aztán lehet itt is izgulni, ha letelik a próbaidő.
Nincs ma biztos munkahely, sajnos. Nem szabad elhinni, bármivel hitegetnek. A kedvesség se garancia. És nem tudhatod, mi áll a háttérben, amiért elküldenek, nem kötik mindig az orrodra, de sokszor azért sejteni lehet. Mert néha kilóg a lóláb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!