Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A debreceni TEVA gyógyszergyár...

A debreceni TEVA gyógyszergyárban tényleg sok munkabaleset, üzemi baleset történik?

Figyelt kérdés

Én csak ezt a 2013-as üzemi balesetet találtam a sajtóban.: [link]

A munkabaleset és az üzemi baleset két külön jogi fogalom!

A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint, 2016-ban 87 munkabaleset történt a gyógyszeriparban és 110 munkabaleset a vegyipar más területein, összesen pedig 23027 db munkabalesetet jegyzőkönyveztek országszerte. A 0,4 és 0,5% nem tűnik soknak a két ágazat "hozzájárulása" esetében.

forrás: [link]

Egy ismerősöm mondta, hogy sok csúnya baleset történik ott, de az interneten ugyanezt nem találom. Pl. a Dunaferr-ről tudom, hogy ott sajnos rendszeresen szokott lenni 1-2 évente súlyos baleset. De a gyógyszeripart biztonságosabbnak gondoltam, ezért döbbentett meg azon, amit hallottam. Az ismerősömet félretájékoztatták? Vagy van némi valóságalapja?

Köszönöm a válaszokat, igyekszem felpontozni mindenkit!

2017. jún. 1. 20:14
 1/8 Alain Delon ***** válasza:
100%
Miért lenne a gyógyszeripar biztonságos? Vegyszerekkel, biológiailag aktív anyagokkal dolgoznak.
2017. jún. 1. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

Egy másik gyárban dolgoztam Debrecenben.Ott ki volt írva,hogy mikor volt utoljára üzemi baleset és vissza lehetett a korábbiakat keresni.Elég sok volt, köztük halálos baleset is volt sajnos.De volt kevésbé súlyos baleset is.. Nem biztonságos egyik sem sajnos.

De ettől függetlenül nem kell félelemmel bemenni dolgozni szerintem.Akár egy irodában vagy a világ legnyugisabb poziciójában is lehet baj, nem csak a gyárakban

2017. jún. 1. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nem sok balesetről hallottam, pedig sok ismerősöm és egy rokonom is dolgozik ott. És ha volt baleset: az okainak a vizsgálata sok mindenre magyarázatot adhat: legtöbbször dolgozói hiba/figyelmetlenség okozza a bajt!

Kidolgozott technológia alapján kiszámítottan és irányítottan megy a termelés... Hiba - ettől függetlenül - mindenhol előfordulhat.

2017. jún. 1. 22:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Már akinek, még be kell menni, nem Debrecen, Gödöllő, de TEVA.: [link]
2017. nov. 12. 23:41
 5/8 anonim ***** válasza:
A gödöllői gyár bezár, csak a raktár marad ott.
2017. nov. 13. 09:18
 6/8 Metionin ***** válasza:
77%
Én diákként dolgoztam ott, többször kellett mennünk balesetvédelmi oktatásra, ahol felvételeket is mutattak nekünk balesetekről. Legtöbbször figyelmetlenség okozta őket, olyan nagyon ritkán van hogy a dolgozó nem hibás. Az ott dolgozók ugyanezt mondták.
2017. nov. 13. 12:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Szomorú, hogy az egykor magyar gyógyszergyár ma leépül.

Egy időben álom munkának képzeltem vegyészként a gyógyszeripart, aztán egy ismerősöm mondta, hogy a fizetések a Richternél is alacsonyak relatíve.

"BIOGAL Rt.: A tervezett privatizációs készpénzbevétel 0,8 milliárd Ft volt. Piaci és gazdaságossági szempontok – az 1994. évi több gyógyszergyártó privatizáció egybeesése – miatt a társaság értékesítése elmaradt." - forrás: J/8582. számú jelentés az ÁPV Zrt. és jogelődei – mint a privatizáció lebonyolítására létrehozott célszervezetek – tevékenységéről és a teljes privatizációs folyamatról (1990-2007.)

1994 óta kb. 593%-os infláció volt ( [link] ), azaz a 0,8 milliárd Forint, ma kb. 4,74 milliárd Forintnak felel meg. 2013-ban a TEVA Gyógyszergyár Zrt. jegyzett tőkéje 4,54 milliárd Forint a cégjegyzék szerint. 226964674 db törzsrészvény van kiadva a Zrt-ban 20 Ft-os névértéken (fenti 4,54 milliárdos összeget adja). Most zuhan a TEVA éppen -30%-ban. Egy részvény, kb. 3270 Ft áron megy. Én laikus vagyok, de azért látszik, a mai "BIOGAL" jogutód debreceni gyár nem 4,54 milliárd Forintot ér! Inkább olyan 125 és 150 milliárd Forint között.. Szerintem (laikusként, bár lehet több száz milliárdos az értéke). Nagy lopás volt ez a privatizáció!

Mekkora egy ilyen debreceni gyár piaci értéke?

Október 9., 2017-i hír: Nagy bajban a TEVA gyógyszergyár: [link]

2017. nov. 13. 15:58
 8/8 anonim ***** válasza:
A debreceni gyár megmarad, csak Gödöllő zár be.
2017. nov. 13. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!