Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megéri 30 felett elkezdeni...

Megéri 30 felett elkezdeni egy teljesen új egyetemi szakot?

Figyelt kérdés

Közgazdászként végeztem, de igazából csak azért, mert nem volt jobb ötletem 18 évesen... Jól hangzott, jó tanuló voltam, hallottam hogy jól lehet vele keresni, igazából ezért választottam. El is végeztem, lett rögtön jó munkám, ahol most 29 évesen megbecsülnek, jól keresek, de én nem szeretem. Elvagyok vele, csinálom becsülettel, de nem szeretem. Nem okoz örömet, mindig várom a nap végét, soha nem lelkesen megyek be, és már unom az egészet.

Viszont az elmúlt években megfogalmazódott bennem, mi az, amit tényleg csinálni szeretnék, és egyre erősebb az elhatározás, most már nagyon vágyom rá. Gyógypedagógus szeretnék lenni, sérült gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Tudom, mivel jár, nővérem kisfia sérülten született, de így is imádom, és azt vettem észre, hogy imádok vele foglalkozni, óriási örömet okoz, ha bármilyen kisebb sikert ér el, ha fejlődik, és mióta megszületett, rengeteget olvastam utána a témának. Nagyon érdekel ez a terület minden szempontból, imádom a gyerekeket, nagyon szeretek segíteni másokon, és most úgy érzem, ez az a hivatás, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni (tudom, hogy a fizetésem sokkal kevesebb lenne, mint most, de ezt elfogadom. Szerencsére a férjem jól keres, bőven meg tudnánk élni így is.)

A mostani munkahelyem mellett sajnos nem lehet róla szó, hogy elvégezzem a szakot, ezért arra gondoltam, hogy az alatt szeretném elvégezni a gyógypedagógia szakot, amíg GYES-en leszek. Viszont még csak most kezdtünk bele a babaprojektbe, nem tudhatom, mikor leszek anyuka, de ha mostanában összejönne, akkor is legkorábban 31 évesen tudnám elkezdeni az új egyetemi szakot, és mivel 4 éves a képzés, 35 lennék, mire végzek.

Szerintetek érdemes így belevágni? Alkalmaznának 35 évesen (pl. iskolákban, fejlesztő központokban) úgy, hogy teljesen új vagyok a szakmában? Mire számíthatok? Már túl öreg vagyok ehhez, vagy bevállaljam?

Köszönöm!

2017. máj. 15. 22:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg ezt szeretnéd csinálni, akkor vágj bele. Egy életünk van, mindenkinek a legjobbat kell kihozni belőle. Mégha sokkal kevesebbet is keresel vele, de legalább boldogan csinálod és nem kényszerből, mint a mostani munkádat. Sose késő új dolgokba kezdeni.
2017. máj. 15. 23:29
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Minek teljesen felesleges szerintem.

Ami jelenleg van a munkaerőpiacon, de nemcsak itthon más országokban az a teljes káosz.

Utolsó lenne hogy beüljek újra az iskolapadba, nekem is van diplomám egyébként.

Időpazarlás, el kell menni dolgozni, bármit, többre jut az ember, mint az egyetemi "ökörködéssel".

2017. máj. 16. 09:48
 3/4 "Hannover96" ***** válasza:
Nyugodtan bele lehet vágni, ha úgy érzed, hogy ezzel szeretnél foglalkozni. Miért lennél öreg? Elég hülye szemlélet az, hogy valakit 30 felett már "öregnek" titulálnak... Úgy tudom, hogy a gyógypedagógia olyan terület, ahol komoly szakemberhiány van, ráadásul kevés embernek van affinitása ilyen munkához. Bármikor lehet a mai világban szakmát váltani. Te pedig szerencsés vagy, megteheted, hiszen a férjed jól keres.
2017. máj. 18. 11:19
 4/4 anonim ***** válasza:

El kell kezdeni. ha van lehetőség nem kérdés ez, újabb " szak ".

( ismerősöm kereskedelemben melozott. dajka képzésen vett részt, óvodába dolgozik. anyukájától tudtam meg, mellesleg Ő se tudta a lánya mibe kezdett. szereti ezt a melot )

2017. aug. 19. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!