Felmondási idő alatt ha nem csinálom amit mondanak?
Kicsit bonyolult a helyzetem, nagyon furi munkahelyen dolgozom. Be vagyok jelentve 8 órára és annyit kapok amennyi papíron van (=nem fekete foglalkoztatott vagyok), de nincs munkahely ahova bejárjak, otthonról dolgozom.
Mivel kevés a munka és a fizetés is, a kezdetektől fogva vannak egyéb munkáim, ezekről tud is a főnököm mert tisztában van vele, hogy minimálbérből nem tudnék megélni. 6 éve hiteget azzal, hogy kapunk egy nagyobb projektet és akkor lesz munka meg nagyobb fizu is, de a mai napig sem történt semmi.
Most úgy fest, hogy a saját kis vállalkozásom szárnyra kapott, napi 7-8 órákat kell vele eltöltenem, a 8 órás melóm bérének a sokszorosát keresem és így ideje kilépnem a munkahelyemről.
Igen ám, csakhogy a főnököm pont most akar a nyakamba szakítani egy mini projektet (nem amit beígért, csak valami kis vacakot amibel jó sok időt lehet elcseszni). Erre a jelen körülményeim miatt 0 időm lesz és nem áll szándékomban a saját bizniszem romba dönteni miatta.
Mi van akkor, hogyha kiad nekem a főnököm x feladatot a felmondási idő alatt amivel nem vagyok hajlandó törődni? Mi történik akkor, ha nem végzem megfelelően a nekem kiadott munkát a felmondási idő alatt?
Hogyha fizetés nélkül kell azt a hónapot letudnom, az nem túlzottan érdekel, de egyéb jogi felelősség, feljelentgetősdi stb?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Az adó rendben van, KATA-s vállalkozó vagyok és ennek rendesen utána kellett járnom, de nagyon köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem!
Hát akkor ezek szerint tényleg csak ennyi? Szólok a cég könyvelőjének, hogy jelentsen ki, oszt' csók viszlát?
"Szólok a cég könyvelőjének, hogy jelentsen ki, oszt' csók viszlát?"
ha ezt szeretnéd akkor ennyi.
Mi más lenne, annál a régi cégnél már nem akarsz dolgozni.
Kedves 14-es!
Nálam volt az összes munkához kapcsolódó iratom, de semmit nem tudtam érvényesíteni, mert akkor már 3 éve megszűnt az a munkahely.
Ennek ellenére megpróbáltam mindent, de nem jártam sikerrel.
Különösen azért érintett rosszul, mert egy baleset miatt leszázalékoltak és az a közel 10 év nagyon hiányzott a TB-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!