Mit tennétek a helyemben egy ilyen helyzetben?
Sziasztok!
A problémám nagy vonalakban: 1 hete vagyok egy cégnél, elég nagy cég, több egységgel, engem a központba vettek fel mint pénzügyi asszisztens. Az első hetem végén behívatott a főnök az irodájába, hogy az egyik egységben az egyik kolléganő el akar menni szabira, és nem egy emberek meló van ott, tudnék e esetleg 2 hetet bevállalni hogy átmegyek oda. Gondoltam, persze, semmi gond, amúgyse mondhatok első napokban nemet semmire...Első két nap kb semmi gond nem volt az ottani vezetővel ( kb 35-38 éves nő) majd kb a harmadik nap, olyan flegma k.öcsög lett, és észrevettem hogy kb mindenkivel úgy beszélni mint a kutyával se szokás...úgy kezdett el viselkedni velem is mintha kb ott születtem volna, és eleve tudok mindent, holott az egész cégnél 1 hete vagyok...mindenbe belekötött, cinikusan beszélt..pl beküldött a raktárba leltározni, amit sosem csináltam, főleg nem ott, és kb 2 óra hosszáig szenvedtem mire megtaláltam a tételeket a papíron, erre közölte hogy ez kb 10 perces meló, és én még mindig szenvedek...utána felmostam, kaját osztottam, mindent csináltam, ami nem a munkaköröm... péntekre már sírógörccsel jöttem haza, mert ezt a stílust én nem tűröm...még egy hetem van ott, de nem tudom mit csináljak, mert ha kedden is így lesz, akkor szerdán én vagy a főnökhöz akarok bemenni beszélni, vagy ha kirúgnak akkor kirúgnak...de engem nem érdekel...
Ti mit tennétek? Mert legszivesebben pofán köpném...
És mint pénzügyi asszisztens kinek osztottál kaját mikor leltározni mentél ? xd
Mondtad ennek a jó asszonynak hogy életedbe most vagy ott először ? hát néma gyereknek az anyja se érti a szavát.
Szerintem egész egyszerűen mosolyogj, amikor tapló hangnemben szól hozzád és közöld, hogy normális hangnemben is megérted és megteszed, amit kér.
Ezt elismételném mindig, amikor bunkó. Ha 15-ször szól hozzám bunkón, akkor 15-ször ismételném el. Ha nem tetszik neki, akkor mehetünk a nagyfőnökhöz megbeszélni a konfliktusunkat, ha pedig emiatt kirúgnak, akkor meg is érdemlik...
Talán még egy hangfelvételt is csinálnék arról, hogyan beszél az alkalmazottaival.
Én három hétig bírtam egy tapló főnököt, aztán amikor beláttam, hogy ő pedig változni nem fog, ott hagytam őket. A mai napig úgy gondolom, hogy én ezzel a lépésemmel semmit nem vesztettem, sőt. Azóta sokkal jobb munkahelyem van. Náluk viszont továbbra is átjáróház van azon a pozíción, amin én dolgoztam, tehát talán nem velem van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!