Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti ha felmondotok/kirúgnak,...

Ti ha felmondotok/kirúgnak, mikor kezdtek el újra munkát keresni?

Figyelt kérdés
Haver eljött a munkahelyéről - ő mondott fel, metr különben napokon/heteken belül kirúgták volna, és ezt akarta megelőzni. 6 hét volt a felmondási ideje, ami múlt héten járt le. Hétvégén dumáltunk, kérdeztem, hogy halad a munkakereséssel. azt mondta, jelentkezget ide-oda, bár május előtt nem nagyon akar dolgozni, most még pihenne inkább pár hetet. Amúgy ő maga mesélte, hogy felmondási idő alatt már csak melegedni járt be, kb semmit nem csinált, szóval nem tudom, miben fáradt el :) Megtakarítása nem nagyon van, azt mondta, minden vagyona egymillió körül van, ebben benne can az utolsó fizetése meg minden. Nem akartam neki mondani, de szrintem ez nagyon gáz. Ennyi pénzt néhány hónap alatt fel lehet élni (pláne hogy nem is keresett rosszul, szóval ha csak ennyit tudott félretenni, akkor elég nagy lábon is élhet), én ilyen helyzetben tuti úgy keresnék, hogy kb másnaptól már legyen vmi munkám. Nem feltétlen a legjobb meló, de valami, amiért pénzt adnak, aztán a próbaidő alatt keresgélnék tovább. Én stresszelek rá túlságosan, vagy ő veszi túl könnyen szerintetek?
2017. ápr. 10. 17:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én múlthéten mondtam fel, mert akkor lett elegem a sok hülyeségből meg abból hogy 2 hónapja fenyegetnek kirúgással vagy áthelyezéssel és bementem a főnökömhöz akivel közöltem hogy most már szeretnék konkrétumokat arról hogy mi lesz velem mert nem érzem hogy már ott biztos helyem van. Akkor egyik mondatában úgy jött le hogy maradok, másik mondatába az hogy áthelyeznek, végül az lett a vége hogy lehet májustól kirúgnak 10 embert amibe én is benne vagyok, mert a munkaerőhiány miatt sorra nem tudják teljesíteni a megrendeléseket időre, és buktak 2 állandó melót ami azzal jár hogy azt a részleget bezárják mert ott nem lenne munka viszont azon a részlegen 24 főnek volt biztos helye akik közül csak 14 nek tudnak cégen belül munkát biztosítani mert azzal a 14 fővel kipótolják azokat a helyeket ahova nem találnak embert viszont a maradék 10 főnek már nem lenne ott állása így közölte velem hogy elsősorban azoktól válnak meg akik 1 éven belül kerültek a céghez meg akikkel probléma volt vagy a munkájukkal, vagy a magatartásukkal, és bizony nálam magatartásbeli problémák voltak amit meg is mondtak a szemembe hogy az nem jó, így gyakorlatilag elvolt könyvelve már a sorsom, így nem akartam megvárni hogy kirúgnak, hanem szépen beadtam a felmondásomat, abban egyeztünk meg hogy ezt a hónapot még lenyomom, és ennyi. Én meg ez idő alatt húsvét után elkezdek állást keresni, mert itthon maradhatnék 1-2 hónapot hogy pihenjek, de nem akarok ellustulni így minél előbb el akarok helyezkedni hogy lendületbe maradjak.
2017. ápr. 10. 19:34
 12/15 anonim ***** válasza:
en szeretek itthon lustulni, a munkahelyekre allergias vagyok.
2017. ápr. 10. 19:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Jó de nem tudod, gondolom megy azért 30 évesen már lakástakarékba stb a 400 ezerből pláne.

Szóval én nem hinném, hogy úgy kell érteni azt az egy milliós megtakarítást, hogy ezen kívül egyáltalán nem tesz félre semmire, pláne családtervezésnél, mert etz annyira alap ilyenkor, hogy én sem említeném külön, hogy " ja meg a lakástakarékomba van x millió/összeg", elvégre az neked tök irreleváns infó, amikor azt kérdezed, mennyi a megtakarításod.

ÉN is csak azt mondanám, ami a folyamatos költségek, levonások mellett marad ( tehát a lakástakarékot a is havonta vonja a bank pl), ÉS nem sajnálom felélni.

Egy embernek lehet több megtakarítása is, és ő meg mondhatta neked azt, amiért kérdezted ( erg amit arra szán max keretet, míg itthon akar lenni). emellett még lehet lakás/nyugdíj stb megtakarítása is előre, nyaralásra szánt, és akármi is.

Másrészt: 400.000 ezres fizuval valóban keresett szakmája van, szóval nem hiszem, hogy aggódnia kellene. Ha otthon akar lenni kicsit, legyen, majd ha megunja és vissza akar állni dolgozni pár hét/hónapon belül, biztos, hogy hamar lesz másik.

Egyébként én is olyan voltam, hogy mindig kerestem és volt is munkám viszonylag hamar ( bár ezek közül szar is volt) , de akkor tudtam hogy ideiglenes és kerestem tovább közben. nyilván én rá voltam szorulva a pénzre és a munkára, azért tettem így, de ha nem lennék rászorulva, én is megválogatnám, hova megyek, mert voltam már pár tróger sz.r helyen, és nem bírnám már én sem eljátszani ugyanezeket a köröket, lélekromboló egy idő után...

2017. ápr. 10. 20:23
 14/15 anonim válasza:

Azért óvatosan a felmondással. Ha a munkavállaló mond fel, alapesetben nem valószínű, hogy jár neki munkanélküli segély. Ha a munkáltató mond fel, akkor viszont jár végkielégítés (előző esetben az sem).

Tehát ha már látszik, hogy menni kell, akkor nyugodtan fel lehet venni a pókerarcot, és megvárni, hogy kirugjanak, a munkavállaló többnyire jobban jár. Legfeljebb lelki okokra, kimerültségre hivatkozva menjen inkább betegszabadságra, táppénzre, amíg ez megtörténik.

Az új munkáltatót többnyire nem érdekli, milyen módon jött el az előző helyéről, szóval ez nem büszkeség kérdése.

2017. ápr. 11. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Kb tavalytól már akkor is jár a munkanélküli, ha te mondasz fel. (Én is kaptam)
2017. ápr. 11. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!