Páran mondták hogy sok helyen ha látják hogy diplomám van azért nem vesznek fel mert konkurencia lennék mondjuk pár vezetőnek. Ez igaz?
Inkább azért nem veszik fel a diplomásokat alacsonyabb munkakörbe, mert azok általában hamar vissza akarnak kerülni végzettségüknek megfelelő munkába, így nem érdemes a bizonytalanság miatt kockáztatni velük.
Persze a rosszindulatú emberek a fenti pletykát terjesztik. Magukból indulnak ki.
Ok. de olyan egyszer sem volt hogy lekommunikálták volna!
Hogy akkor jön a cégtől valaki és elmagyarázza merre hány óra, mi a szituáció, és nem értem ezt miért nem lehet.
Én a cég helyébe legalább megírnám mi a helyzet, én ezt tenném.
Ez ilyen formában totális hülyeség. Attól hogy van diplomád, még nem leszel "potenciális vezetőjelölt".
Az van, amit az előttem szólók írtak. Egyrészt diplomásként magasabb a kötelező bérminimum, azt meg minek fizessék ha egy alacsonyabb végzettségű is elvégzi ugyanazt olcsóbban.
Másrészt egy diplomás ember sokkal nagyobb valószínűséggel lép le a saját tudásának megfelelő területre.
Harmadrészt meg hiába kapsz idegbajt, rajtad kívül valószínűleg még 150 ember jelentkezik, lehet hogy első körben kiszórnak.
"Mindenkivel történt pár ilyen."
Ezt honnan veszed? Egyébként nem igaz.
"Hogy akkor jön a cégtől valaki és elmagyarázza merre hány óra, mi a szituáció, és nem értem ezt miért nem lehet. "
Mert a napi több száz (akár 5-600!) jelentkezőnek válaszolgatni nincs kapacitás. A normál napi munka mellett erre nem lehet több órát rászánni Ennek munkaidő költségét meg miért állná a cég? Miért költene napi több ezer forintnyi bérköltséget arra, hogy a fel nem vett jelentkezők lelkét ápolja? Ha tied lenne a vállalkozás erre szánnál pénzt?
"Nyomorékok ennyi."
rosszindulatú vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!