Mit gondolsz, ha megemelik a nyugdíj korhatárt bírnál 70 évesen is dolgozni?
Sokszor hallhattuk már hogy tegyünk félre bizonyos összeget havonta mert nem nagyon lesz nyugdíj,ha lesz is akkor csak egészen minimális.
Ez inkább a huszon,harmincéves generációt veszélyezteti.
Ha kitolják a nyugdíj korhatárt,akkor bírnál még dolgozni 70-75 évesen is?
Persze sokan nem tudnak félretenni a nyugdíjas éveikre,mert hónapról-hónapra élnek.
Azt hiszem Németországban is 70-re akarják kitolni a nyugdíj korhatárt.
Gondolom itt is ez lesz hamarosan.
Én annak örülök majd ha megélem a 70 évet...
Évek óta téma a Német nyugdíjkorhatár, 69-ről volt szó, de senki nem meri meglépni, főleg mert a kormány nem támogatja.
Itt tudod mi a baj?
Először éld meg a 70. életkort. A mostani öregek persze sorra megélik, de a mai fiatalság nem nagyon fogja.
A munka pedig attól függ, szellemi munkát nem nehéz végezni 70 évesen sem.
Azonban fizikait annál inkább, egy átlagos kőműves 50-55. életévére eljut odáig, hogy szarrá van menve.
Annyit érnek el, hogy elmennek közmunkára ahol kihúzzák a 70-et és vége.
Ezt jól gondolod.Már mindennap arról cikkeznek,hogy tegyél félre havonta 30 éves kortól,hogy tudjál létezni
öregségedre .Ha pedig 70 évre emelik akkor nekünk egy
kanyit sem fognak nyugdíjként fizetni.Európában itt a legalacsonyabb az átlag életkor.legalább is a ffaknál.
Ismerettségi körömben 60-on felül komolyan érezhető az elbutulás, felejtés stb...
Szerintem 70 évesen 10-ig se tudnak ezek elszámolni nemhogy dolgozni. A fittebbek se lesznek már okosabbak.
Nem tudom hogy gondolják.
Én 30 évesen sokszor 50-nek érzem magam. Betegségem is van. Lehet meg se érem azt a kort.
"Szerintem 70 évesen 10-ig se tudnak ezek elszámolni nemhogy dolgozni."
Na ne mond :) Ismerek olyant, aki 70 felett matekot tanít egyetemen.
Hogy te 30 évesen 50-nek érzed magad, arról csak magad tehetsz.
Én pont fordítva vagyok ezzel :)
Az egészségi állapotomat nézve a 40 évet sem fogom megérni, szóval engem igazából hidegen hagy, hogy mennyi a nyugdíjkorhatár. De az egészséges emberekkel szemben sem fair, ha ennyire megemelik, mert attól még, hogy valaki fiatalon egészséges, 70 évesen már biztos nem lesz a toppon! A legtöbb ember olyan 60 éves kora körül hal meg ma Magyarországon, szóval alig lesz ember, aki élne addig, hogy nyugdíjas lehessen a jövőben. Persze költségvetés szempontjából ez jó az államnak, ha nem kell nyugdíjt fizetni. De annak meg mi értelme lesz, hogy gyakorlatilag munkaképtelen öregek fognak dolgozni mindenhol, akik inkább hátráltatják a munkát, ahelyett, hogy segítenék?
31/N
Azért ez az elbutulás, sokaknál nem így van. :)
Hány 70 fölötti előadóm van közgáz karon, ahol mindig aktuális dolgokban tartják az előadást, aktuális törvények, változtatásokkal tisztában vannak.
Hány 70 fölötti orvos praktizál még, kutatnak is rengetegen.
Az elbutulás sokszor saját hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!