Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek olyan van hogy az...

Szerintetek olyan van hogy az állásinterjú első 1-2 percében már eldől hogy mondjuk nem vesznek fel?

Figyelt kérdés
Voltam pár olyan állásinterjún, hogy megjelentem, köszönés, erre a fickó mikor meglátott meredten csak nézett. Utána kis beszélgetés, és majd jelentkeznek. Soha nem hallottam róluk, vagy 2 hónap múlva írják hogy köszönöm hogy eljöttek. Nektek volt már ilyen? Amikor láttátok a fickón hogy kb. 10 másodperc után dobta is a dolgot?
2017. febr. 13. 14:58
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
De ez csak szerintem vicces valahol?
2017. febr. 13. 14:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy van.

Az első pillantásod, a megjelenésed nem szimpatikus és már lapátra is kerültél.

2017. febr. 13. 15:06
 3/13 A kérdező kommentje:

De én most mér nevetek ezeken, egyébként "jó munkaerő" vagyok.

Csak eszembe jut pár vezető meredt nézése, és hogy mikor mondja a szöveget, leginkább legyintene, most minek mondja.

Szerintem ez akkor is vicces mint olyan.

2017. febr. 13. 15:09
 4/13 anonim ***** válasza:
62%
Általában már az állásinterjú előtt le van játszva a dolog.
2017. febr. 13. 15:12
 5/13 anonim ***** válasza:
66%
Külső megjelenés csak olyan munkakörnél fontos, ahol pl. ügyfélszolgálaton kell dolgozni. Nem tudom, hogy a te esetedben milyen körülmények lehettek. Amúgy a hr-es amatőrségét mutatja, ha amúgy normálisan nézel ki, mégis egyéni szimpátia alapján dönt. Hacsak nem titkárnőt keresett egy férfi és másról is szó lett volna...
2017. febr. 13. 15:14
 6/13 A kérdező kommentje:

Férfi vagyok, teljesen normális külsővel, nem tartozom semmilyen kisebbségbe egyébként, elmegyek állásinterjúra, inget veszek és egy felsőt, nem zakót. Elegáns nadrág, elegáns cipő. Diplomás vagyok egyébként. Rendszeresen járok fodrászhoz, stb.

De tegyük hozzá azért fel is szoktak venni.

Pl. volt olyan hogy egy vezető mondta a szöveget, és kérdezte mikor tudok menni. Dolgoztam pár hónapot de végül én hagytam ott.

Na visszatérve elnézést kérek most tényleg nevethetnékem van pár ilyen "meredt" nézéstől.

Most is volt egy cég, kb . ilyen, majd mondta az ügyvezető hogy ja, az én munkaköröm április 1-jén vezetik be, (Bolondok napja), ez volt 3 hete, el is tűnt a cég.

2017. febr. 13. 15:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen, persze. Nekem is volt, h már tudtam, nem lesz semmi, láttam a szemén,h nem voltam szimpatikus. Nagyon nem izgat a dolog. Viccesnek vicces, h így dönt a HR, szerintem nem professzionális, szóval azzal nyugtatom magam, h én sem érezném jól magam egy ilyen helyen. :)
2017. febr. 13. 15:21
 8/13 A kérdező kommentje:

De ez nem vicces valahol? Ezek nagyon komoly cégek. Az ilyenek miért írnak olyanokat álláshirdetésbe hogy elvárások meg feladatok

:DD

2017. febr. 13. 15:23
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

Az elso benyomas rettenetesen fontos. Persze kiderulhet hogy teves, de aki mar rutinos interjuztato o mar nemigen teved. Van, akinek a megjelenesebol, mimikajabol, koszonesebol le le lehet szurni, hogy team-fit lenne-e, azaz illik-e az adott kornyezetbe.

Es nem igaz, hogy a kulso megjelenes csak ugyfelszolgalaton szamit. Eleg sok helyen szamit.

De teny, aki interjuztat evek ota, a testbeszededbol kideriti az elso 5 percben beleillesz-e az elkepzelesbe. Az, hogy valaki jo munkaero, egy fontos dolog, de tanithato, fejlesztheto. Ha azonban antipatikus, vagy nem illik a csapatba, azon nem valtoztathat tehat nem veszik fel.

2017. febr. 13. 16:48
 10/13 anonim ***** válasza:
90%
Tudnék mesélni, szóval van ilyen, létezik. Minden munkakörre vonatkozó állásinterjúnál van ilyen "egyszerű megoldás" a munkáltató részéről... Tisztelet a kivételnek!
2017. febr. 13. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!