Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha magánórákat tartok, majd...

Ha magánórákat tartok, majd árat emelek, hogy mondjam a régebb óta tanított diákjaimnak? Félek, hogy akkor elmennek máshoz.

Figyelt kérdés

Legelőször 1300-at mondtam, jelenleg egy tanítványomnak tartom ennyiért, a többinek 1500-ért, most pedig mindenkinek fel szeretném vinni 1800-ra.

Az oka az, hogy kisebb városból jöttem, ahol 2000-ért már képzett tanárok tartanak magánórát, de itt simán elkérhetnék annyit.

Mit gondoltok, mi lenne a reakció?

2017. febr. 13. 11:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%

Te ismered a diákjaidat.. honnan tudjuk?

Vannak, akik egyszerűen felfogják/elfogadják, vannak akik, meg inkább ha már ráfizetnek, akkor választanak egy jobb tanárt, és hozzátesznek még egy kicsit.

Ma 13-ika van, közöld a diákjaiddal e-mailben a dolgot, vagy fb-on, és rakd mellé, hogy amennyiben ez gondot jelent valaki számára(ez a szimplán 300ft-os emelés), az közölje veled.

Emellett írj egy tarka-barka szöveget, amiben megindoklod, hogy ez egy szükséges dolog annak érdekében, hogy a jövőben még professzionálisabb minőséget tudj nekik nyújtani.

2017. febr. 13. 11:11
 2/11 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem, aki 1500-at fizet most, annak valószínűleg nem lesz gond az 1800.

Viszont aki most 1300-at fizet, annak nem 1800-ra, hanem 1500-ra emelném fel.

Amikor jönnek órára, akkor mondd el nekik, hogy idén emelkedik az órák ára. Kérdezd meg, hogy ez gondot okoz-e nekik. A reakciókból úgy is látni fogod, hogy rendben van-e, vagy esetleg ezért elmennének-e. Akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy nem emelsz.

De szerintem nem lesz gond. Mindennek emelkedik az ára. És ha jól értettem, nem emelsz minden évben, hanem már régóta ennyi és most emelnél először. Ez teljesen elfogadható.

2017. febr. 13. 11:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ilyet sokkal jobb személyesen megbeszélni, mint e-mail-ben vagy fb-on.

Akkor közvetlenül lehet reagálni, kommunikálni.

Írásban meg nem fogod tudni, hogy igazából mit szólnak hozzá.

2017. febr. 13. 11:16
 4/11 anonim ***** válasza:
82%

Egyszer egy pszichológus azt mondta, hogy mindenki a saját teljesítményét értékeli azzal, hogy mennyit kér érte.

Ezzel nem értek egyet maradéktalanul, de azért van benne némi igazság.

Nem tudom, hol laksz, és mit tanítasz, de Nyugat-Magyarországon ismerek olyat, aki 3-4 ezret elkér egy 45 perces matekóráért. Sőt, olyanról is tudok, aki egyszerre 3 tanulót korrepetál 3 ezerért.

Én főiskolásként 500 forintért vállaltam, mondjuk annak már több, mint 10 éve. Aztán a főiskola elvégzésével, mivel akkor már végzett tanár voltam, 750-re emeltem, majd 1000-re. Most tartok ott, hogy 1500 forint az alapdíj, meg mivel házhoz megyek, az utazási költséget is beépítem az árba. Rendkívüli esetekben - pl. ha valaki extra speciális felkészülést igényel - egy 500-assal megdobom az alapárat.

Ami egyébként így is messze a "piaci ár" alatt van, azért kérek el ennyit, mert ezt érzem reálisnak. De ha emelnék, úgy vagyok vele, hogy aki máshoz megy, szíve joga. Akinek szüksége van a szaktudásomra, az meg fogja fizetni. Ha meg valaki sokallja, az az ő dolga. Kereshet mást, vagy próbálkozhat saját maga megérteni a tananyagot.

2017. febr. 13. 11:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Ezeket gondold végig:

- ha számlát adsz, drágábban vállald, mintha nem adsz. Esetleg felajánlhatod a 2 lehetőséget: számlával ennyi, anélkül.. ennyi.

Másrészt én ezt úgy közölném, hogy finoman és időben, pl azt mondanám, hogy februárban még a régi áron tudom adni az órákat, de március 1-től kénytelen vagyok emelni, ezért ennyi és ennyi lesz.

Egy másik javaslat: ha előre kifizet a diákod egy hónapot, akkor adjál kedvezményt! HA előre kifizet 3 hónapot, akkor adjál még nagyobb kedvezményt! Érezze, hogy van választási lehetősége, az pszichésen jól esik mindenkinek.

2017. febr. 13. 11:38
 6/11 A kérdező kommentje:
Házhoz járok mindenkihez, tehát nem nekem kell adóznom. Az a gond viszont, hogy az egyiket (akinek 1300-ért tartom) 8 hónapja tanítom, a többieket pedig 2-3 hónapja. Így elég nagyon pofátlanságnak gondolom az áremelést, bár Szegeden tényéleg 2500-3000 közt mozog egy magánóra, de én nem vagyok tanár, nincs képesítésem, diák vagyok.
2017. febr. 13. 11:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
"Házhoz járok mindenkihez, tehát nem nekem kell adóznom." Ezt hogy érted? A bevétel a tiéd, akárhol szerzed. Ha kihívod a mosógépszerelőt és számlát kapsz tőle, akkor nem te fogsz utána adózni, csak azért mert a te lakásodban szerelt.
2017. febr. 13. 12:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagynéném adószakértő, azt mondta, hogy magánórák esetében annak kell adóznia, akinél tartva van az óra. De lényegtelene, mert nálunk egyik fél sem akar ilyenekkel bajlódni.
2017. febr. 13. 13:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Gimis diákok? Ha igen én a kifutó szériának már nem emelnék. Akik most kezdték nemrég, azoknak igen.
2017. febr. 13. 18:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsóhoz csatlakoznék, ha a terv szerint csak ebben a tanévben jönnek, maradjon így, az újaknak meg legyen drágább. Ha egy régi beajánl egy újabbnak, neki már tarthatod többért, ettől a régi csak még jobban érzi majd magát nálad.
2017. febr. 13. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!