Tele vagyok tetoválva lehetek rendőr?
Értem én, hogy az előírások nem engedik a látható tetkókat egy rendőrnél, de lehet, hogy egy piszok jó képességű és adottságű ember nem lehet rendőr emiatt. Szerintem sokkal fontosabb, hogy fizikálisan és mentálisan is alkalmas legyen valaki erre a pályára.
Persze az is érthető, hogy egy polinéz harcos módjára arctetovált ember nem váltana ki elsőre túl nagy bizalmat egy átlagpolgárból, de mi van, ha ő sokkal nagyobb eséllyel megfog egy bűnözőt, mint egy átlagos kinézetű, de gyengébb képességű rendőr.
Szóval elsősorban a rátermettségnek kéne számítani, a külsőségeknek meg csak annyira, hogy legyen rajta megfelelő egyenruha. Szóval a bürokrácia miatt így valaki csak egy bárban lehet kidobó, hiába ér fel a tudása több átlagos kinézetű rendőrrel.
"Szerintem sokkal fontosabb, hogy fizikálisan és mentálisan is alkalmas legyen valaki erre a pályára. "
A fizikális alkalmassághoz hozzátartozik az is, hogy nem nézünk úgy ki (mint ahogy írtad) egy polinéz harcos. Más dolog a karon egy tetoválás, meg más az, ha valaki az arcára varrat valamit.
"de mi van, ha ő sokkal nagyobb eséllyel megfog egy bűnözőt, mint egy átlagos kinézetű, de gyengébb képességű rendőr. "
Akkor az van, hogy ejnye. Ez nem érv. Mi van, ha egy kövér nagyobb eséllyel fog meg valakit? Mi van ha a féllábú pontosabban lő? Mi van ha... érted mi itt a probléma? Egy ellenőrizhetetlen állítást használsz fel érvként.
"Szóval elsősorban a rátermettségnek kéne számítani, a külsőségeknek meg csak annyira, hogy legyen rajta megfelelő egyenruha. Szóval a bürokrácia miatt így valaki csak egy bárban lehet kidobó, hiába ér fel a tudása több átlagos kinézetű rendőrrel."
Most nevezz előítéletesnek, de egyáltalán nem keltene bennem bizalmat egy arcán is tetoválást viselő rendőr. Az arcra tetoválás egyáltalán nem szokványos dolog, még ebben a szubkultúrában sem, nemhogy az átlagos embereknél. A rendőr a modern felfogás szerint egy fegyveres hivatalnok, nem az az elsődleges célja hogy félelmet keltsen az emberekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!