Van fizetési határideje a munkáltatónak ha a szerződésben nincs kikötött határidő? De ott az Mt abban meg van!
Többedik vitám a főnökkel. A vita tárgya van –e határidő amíg a munkáltatónak a fizut utalnia kell.
A cég ezt mondja: nincs, mert ha lenne a szerződésben benne kéne lennie.
Én meg ezt mondom: van, mert azokat a kérdéseket amiket a szerződés nem szabályoz külön, ott az Mt az irányadó, az Mt –ben pedig hó 10-e a fizetési határidő.
„jelen szerződésben nem szabályozottak tekintetében az Mt az irányadó”
Vagyis, a cég megtehetné hogy tetszőleges napot ír be határidőnek (pl 17-e) és akkor az lenne az érvényes, de ezt nem tette, nem írt be semmit, viszont akkor az Mt-ben levő az érvényes, vagyis 10-e a határidő.
Meg ugye józan paraszti ésszel: ha (a cég szerint) nincs határidő, akkor a cég akor fizet amikor neki tetszik? Hasára üt hogy most fizetek, ja mégsem, majd holnap?
Ez nyilván nem mehet így.
T3ny, a munka- és ha van, kollektív szerződésben nem rendelkező esetekben a mtv az irányadó. Kitétel még, a munkavállaló és munkáltató között lévő szerződésben el lehet térni a mtv-től a munkavállaló javára.
Tökmindegy mit ír a törvény, ez pont az a munkahely, amit nagyon gyorsan ott kell hagyni, ha már a béred kifizetése körül ilyen probléma van, nem lesz jó vége.
"tetszőleges határidót sem rakhat 10. utánra, csak elé."
Bár ez a része csak elméleti érdekklődés de ez biztos?
Uis éveket dolgoztam nagy cégnél multinál ahol mindig 20-án kaptuk a fizut ez volt a szerződésben is.
seninek se volt ezzel ott gondja mert 20-at ígértek és be is tartották.
engem se érdekel tőlem lehet 29-e is a nap, de akkor legyen írásban és tartsa is be.
Ember, te nehéz eset vagy. Van itt egy troll, az jár vissza örökké nyühögni, rá emlékeztetsz.
A törvény úgy rendelkezik, hogy 10.-ig ki kell fizetni a fizetést. Melyik részét nem értetted? A 20. már k.u.r.v.á.r.a. nem törvényes, csak az emberek nem mernek kiállni magukért (bár sosem értettem, miért kell reszketni egy fos munkahely megtartásáért).
" miért kell reszketni egy fos munkahely "
Erre meg tudok válaszolni: mert még egy fos munkahely is jobb mint a semmi.
Ha egy mezítlábas ember talál egy lyukas cipőt örül neki és hordja. Mert igaz hogy egy "fos" az a cipő de még mindig jobb mint mezítláb.
És ugye elvileg lehet találni jobbat gyakorlatilag nem olyan egyszerű. Nem jobbat, még akár ilyet se.
Így már talán érthető.
Se ez se az, hanem a harmadik, egy mezei munkavállaló, akinek korlátosak a lehetőségei. nem kapkodnak utánam, örülhetek ha egyáltalán valahova kellek.
Azért is nem nagyon nyitom ki a szám, mert kivágnak és akkor tátoghatok.
Gondolom, vannak egypáran az országban ebben a cipőben.
Mondjuk ha csak itt körülnézek az összes kollegám ebben a cipőben van. Egyiknek se tetszik, mind húzna el, na de hova.
A semmibe? A közmunkába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!