Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyakornokként el nem végzett...

Gyakornokként el nem végzett munkát mivel indokoljam?

Figyelt kérdés

Gyakornok vagyok egy cégnél, rajtam kívül van még 3 gyakornok, egyikük régebb óta ott van, ketten szeptember óta. A pénzügyön vagyunk, komolyabb feladatokat nem kell csinálnunk csak számlát iktatni, lefűzni. Múlt hét szerdán derült ki, hogy sok számla rossz helyre van lefűzve, de nem tudják, hogy én vagy a másik új gyakornok fűzte-e rossz helyre. Két dolog, amit biztosan én rontottam el: náluk az egyéb karakterek (@,&,- stb.) abc sorrendben nem az abc elején van, hanem figyelmen kívül hagyják, ezt nekem senki nem mondta, így a magyarórán tanultak szerint tettem sorrendbe a számlákat. Másik: egyik szállító számláit sehol nem találtam, így azt feltételezve, hogy új létrehoztam neki egy új mappát, persze később kiderült, hogy az ő számláit teljesen másik polcra fűzzük, természetesen engem csesztek le azért, amiért ezt nem tudtam, rákérdeztem, hogy honnan kellett volna tudnom, de nagyon nem akarok konfliktusba bonyolódni, mert már csak 3 hét kell a gyakorlat leigazolásáig és nem szeretném, ha idő előtt kirúgnának.

Két polcon vannak a lefűzött 2016-os számlák, szállítók szerint. A régi gyakornok csütörtökön szétszedte a zsúfolt mappákat és egy teljesen más polcra rakta őket, kérte, hogy pénteken rakjam őket a helyükre. Pénteken mindenki továbbképzésen volt, egy könyvelő volt csak a pénzügyön, láthatóan sok volt a munkája. Próbáltam a mappákat a helyükre tenni, de nem fértek el már azon a két polcon, a mellette lévő szekrényen elfértek volna, de ott más dolgok vannak, így nem akartam teljesen átpakolni mindent, mert még a végén ezért is engem csesztek volna le. A héten még nem voltam dolgozni, holnap megyek, ma reggel hívott a főnök, de nem tudtam felvenni, mert órán voltam. Arra gondolok, hogy kérdőre akart vonni, hogy miért nem raktam helyükre a mappákat.

Ha holnap megyek dolgozni és kérdőre von nem tudom mit mondjak neki. Nagyon hülyén érzem magam, mert sokszor igazságtalanul lecsesznek, a főnök azt hiszi nem csinálok semmit és ad hoc odaáll mögém és nézi épp a munkával foglalkozom-e (pedig egyébként nem szoktam mással) normális esetben megvédeném magam, de attól félek, hogy akkor meg kirúgnak és oda a szakmai gyakorlatom.

2016. nov. 16. 18:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést kérsz és megkéred mutassák meg amiket elrontottál és kijavítod.
2016. nov. 16. 18:02
 2/2 A kérdező kommentje:

Ezt már próbáltam, például a múltkor számla lefűzésnél az egyik beszállító számláit nem találtam egyik mappában sem, így megkérdeztem a régi gyakornokot, hogy valóban nincs-e neki, majd megkérdeztem, hogy melyik mappába csinálja neki címkét, mire ő megmondta. Később tulok módjára kiosztott, hogy hogy jött, hogy abba a mappába raktam a számlát egy "már ne haragudj normális vagy?" kíséretében, mikor abc sorrendben nem oda jönne, majd tahón szinte fellökött, tiszta ideg volt. Később elnézést kért a viselkedéséért (sokszor vannak ilyen kitörései, mintha pszichésen nem lenne oké) majd én is elnézést kértem és elmondtam neki, hogy direkt rákérdeztem és ő mondta, hogy oda tegyem. Persze mondta, hogy ő nem nézte meg rendesen a címkét és én vagyok a felelős, amiért rossz helyre raktam.

Így az elnézést itt nem sokat ér.

2016. nov. 16. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!