Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Túlságosan kedves, "nyálas",...

Túlságosan kedves, "nyálas", pletykás munkatárs. Hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

Nem közvetlenül a kollégám, de ahol dolgozom folyton jelen van abban a környezetben. Annyira "nyálas" a természete, hogy én ilyen emberrel még nem találkoztam. Én alapból is távolságtartóbb ember vagyok, de minden kollégával kedves és segítőkész (új vagyok, 1,5 hete dolgozom az új munkahelyemen). Párszor észrevettem, hogy velem is próbál szemkontaktust teremteni, nem tudom miért én futólag ránézek, köszönök neki és ennyi. Akaratlanul is kerülöm, rá sem nagyon szeretek nézni, mert ellenszenvet vált ki belőlem egyszerűen. Megbántani nem szeretném viszont meg hogy észrevegye hogy nem szimpi nekem.

Hogy kezeljek egy ilyen munkatársat?

2016. okt. 26. 14:52
 1/8 A kérdező kommentje:
De komolyan 30 új kolléga van kb., valamelyiknek még a nevét sem tudom, de róla meg már az egész magánéletét kb (akaratlanul is hallottam, amikor dolgoztam és a többiekkel beszélgettek erről). Egy szóval borzalmas :D
2016. okt. 26. 14:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szärd le.

Soha nem értettem az emberek miért problémáznak ilyenen. Felettesed? Főnököd? Nem. Akkor meg kit érdekel?

Az ilyeneket nem érdekli, hogy hányan nem kedvelik őket, ők arra koncentrálnak, hogy hány ember kedveli őket és hány embert etethetnek a fasságaikkal.

2016. okt. 26. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Semmit. Nem szemét, hanem csak segítőkész. Miért nem tudod elviselni? Ha kifognál egy bunkó munkatársat, visszasírnád.
2016. okt. 26. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:
És a munkád végzéséhez lényeges, hogy valaki túl nyálasan néz rád?
2016. okt. 26. 14:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Fogadd el olyannak, amilyen.

Légy vele közvetlen, beszélgess vele te is, de: kizárólag az időjárásról, a kajáról, a divatról, és hasonló témákról, és sohasem a magánéletedről!

Az ilyen embereknél ami a fülükön bemegy, az a szájukon előbb-utóbb ki is megy, észre sem veszi, hogy esetleg másnak a személyes dolgait dumálja ki.

2016. okt. 26. 15:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy a távolságtartó természetem ellenére én vagyok segítőkész és kedves, ha munkáról van szó, de én soha nem beszélek, ha nem munkával kapcsolatos vagy nem kérdeznek :D Persze néha szoktam valami kedveset szólni mindenkihez, de egy-két mondat. Azért vagyok gondban, mert lenne néhány téma, amiről szívesen elbeszélgetnék vele (egy közös sport + néhány szakmai dolog, amit ő mégiscsak jobban tud), de egyszerűen megközelíteni is félek néha meg ránézni, nem tudom hogy miért :D (Bocsánat, ha ez nagyon hülyén hangzik, de így van :D)
2016. okt. 26. 15:30
 7/8 TR75 ***** válasza:

Ha túl kedves, nyálas, pletykás, akkor azt érdemes elkerülni, mert az ilyen tulajdonságoknak "háttere" van. Én az ilyet nevezem negédesnek, aki szemtől szemben benyal, miközben hátbaszúr :S

Mindenképpen semleges témákat keresnék vele, amikor csak lehet, figyelmen kívül hagynám, persze nem durván elutasítva.

Szerintem.

2016. okt. 26. 16:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Vedd levegőnek: köszönés; ha van közös feladatotok, akkor távolságtartás, csak a lényegre törekvés és ennyi. Ha kérdez magánéleti dolgot, ne válaszolj rá, tereld el- vagy vissza a munkára a figyelmét. Ha mondja a magánéletét akkor vagy A, kimondod: "Ne haragudj, a munkával foglalkozzunk inkább!", vagy B, egyszerűen nem foglalkozol vele.
2016. okt. 26. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!