Túlságosan kedves, "nyálas", pletykás munkatárs. Hogy kezeljem?
Nem közvetlenül a kollégám, de ahol dolgozom folyton jelen van abban a környezetben. Annyira "nyálas" a természete, hogy én ilyen emberrel még nem találkoztam. Én alapból is távolságtartóbb ember vagyok, de minden kollégával kedves és segítőkész (új vagyok, 1,5 hete dolgozom az új munkahelyemen). Párszor észrevettem, hogy velem is próbál szemkontaktust teremteni, nem tudom miért én futólag ránézek, köszönök neki és ennyi. Akaratlanul is kerülöm, rá sem nagyon szeretek nézni, mert ellenszenvet vált ki belőlem egyszerűen. Megbántani nem szeretném viszont meg hogy észrevegye hogy nem szimpi nekem.
Hogy kezeljek egy ilyen munkatársat?
Szärd le.
Soha nem értettem az emberek miért problémáznak ilyenen. Felettesed? Főnököd? Nem. Akkor meg kit érdekel?
Az ilyeneket nem érdekli, hogy hányan nem kedvelik őket, ők arra koncentrálnak, hogy hány ember kedveli őket és hány embert etethetnek a fasságaikkal.
Fogadd el olyannak, amilyen.
Légy vele közvetlen, beszélgess vele te is, de: kizárólag az időjárásról, a kajáról, a divatról, és hasonló témákról, és sohasem a magánéletedről!
Az ilyen embereknél ami a fülükön bemegy, az a szájukon előbb-utóbb ki is megy, észre sem veszi, hogy esetleg másnak a személyes dolgait dumálja ki.
Ha túl kedves, nyálas, pletykás, akkor azt érdemes elkerülni, mert az ilyen tulajdonságoknak "háttere" van. Én az ilyet nevezem negédesnek, aki szemtől szemben benyal, miközben hátbaszúr :S
Mindenképpen semleges témákat keresnék vele, amikor csak lehet, figyelmen kívül hagynám, persze nem durván elutasítva.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!