Szóval én azt mondanám, hogy ha Németországban gondolkoztok, akkor talán az lenne a legjobb, ha közvetítőn keresztül egy kisvárosban találnátok mind a ketten olyan munkát, ami megfelelő, ha ez megvan, akkor költözés. Lakásbérlés nem feltétlenül benn a kisvárosban, hanem környező faluban, itt általában onnan sem rossz a buszközlekedés, de azért kell autót fenntartani. Ilyen helyen egy kétszobás lakás már 350 euro + nebenkosten-től akár normális környéken is elérhető, persze ezért ne a Hiltont várd. A szűk keresztmetszet, hogy találtok-e mindketten megfelelő (és megfelelően fizető) munkát.
2016. okt. 7. 10:47
12/15 anonim válasza:
Ha kőkemény spórolásra adnátok a fejeteket én Ausztriát javasolnám, vendéglátóipar. Ingyen szállás, ingyen koszt. Tesóm és a barátnője évekig dolgoztak kint. Ha mosogatni vagy szobalánynak megy valaki nem is kell nagy nyelvtudás. Tesóm barátnője mesélte (Ő hosszabb ideig dolgozott így kint), hogy volt olyan kollégája, aki ténylegesen kb egy centet sem költött el a fizetéséből. A szabadnapjain nem ment el sehova, hogy minden pénzt félre tudjon tenni. Ezzel azért vigyázni kell. Van akit elkap a gépszíj és nem bír leállni. Azért élni is kell. :) Ausztriában egyébként vannak téli és nyáriszezonos munkák is. Sopronhoz közel van a Family park, bár Ők szállást nem adnak a dolgozóknak. De oda tesómék egy Sopron melletti magyar faluból jártak be dolgozni, ott volt albérletük.
2016. okt. 7. 17:05
13/15 anonim válasza:
Én Bangladésbe készülök.
2016. okt. 9. 01:02
14/15 ekincses98 válasza:
Érdekes válaszok,nekünk egy komplett lakás (2szoba,nappali,furdo,konyha,eloszoba)360€mindennel egyutt.Kajára is max ugy megy el 5-600€ha sok felesleges dolgot veszünk(csokik,esetleg márkásabb dolgok),autora draga a biztositas,viszont 50€bol kb tele van.. Ha valamire hirtelen sokat kell kolteni meg tud halni az ember elegge..Nem tudsz annyira sporolni igy. Kulonben nemetorszagot megszeretned,jobb mint ami otthon megy..Csak a nyelvet beszeld!Sok sikert.
2016. okt. 29. 13:13
15/15 anonim válasza:
14-es, ekincses98
Szia, megkérdezhetem, hogy hol élsz Németországban? (Melyik tartomány, milyen jellegű település)
Nekünk egy kisvárosban jó környéken a 3 szobás lakás egy kétlakásos házban (kerttel együtt) 350 + Nebenkosten, de jellemzően ezen a környéken a hasonló, de jobb állapotú lakások 550 + NK-nél kezdődnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!