Holnap fogok kezdeni az új munkahelyemen. Kapok pár tanácsot?
Persze figyelni fognak a szemük sarkából az első néhány napban, hogyan mozogsz, hogy csinálod a munkádat, ha valaki bemegy a helyiségbe, hogyan köszönsz, értelmesen, hallhatóan, vagy csak motyogsz valamit az orrod alatt. Nem vagy-e túl hangos, vagy éppen túl kuka.
Ne feledd, ha valamit nem tudsz, vagy nem egészen érted, inkább 2x kérdezd meg, mint 1x elrontsd, és ezzel esetleg nagyobb kárt okozol, mint gondolod.
Másrészt akkor abból azt is látják, hogy nem gondolod magadról azt, hogy te vagy a zseni, te vagy az okostojás
Szóval csak természetesen! Valóban ne kapkodj, légy higgadt és kiegyensúlyozott, az mindig határozottságot, magabiztonságot sugall, és jó benyomást tesz.
Kérdezd meg, hol szoktak ebédelni, kávézási lehetőség, ha van közös kassza, abba hogyan rakjátok be a pénzt??? és hasonlókat. Menni fog az, ne parázz!
Olyan vagy, mint én, ugyanezt jártam végig. :)
Ne parázz rá, tényleg.
Nekem talán a legjobb tanács az volt ebben a helyzetben, hogy ne stresszeljek rá, mert engem választottak ki, mellettem döntöttek, engem akartak.
Értelmes vagy, érdekel is, menni fog az.
Légy kedves, nyitott, kérdezz nyugodtan, és az is nyugtasson, hogy úgy csináld a feladataidat, hogy az mindig a legjobb tudásod, képességedhez mérten történjen. Ha ezt el tudod mondani, akkor már nem lesz baj, és azon túl fölösleges is rágörcsölni bármire.
Biztos lesznek feszkós helyzetek olykor, mint a legtöbb munkahelyen, de ha ezt el tudod mondani, az magadnak egy megnyugtatás már önmagában.
Az elején természetes, hogy túlizgul, stresszel az ember dolgokat, megfelelő magabiztosságot a rutinnal szerzel majd.
Sajnos én ismét keresek, én volt, hogy csalódtam, de remélem én is hamarosan megtalálom a helyem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!