Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » SOS! GYORS SEGÍTSÉG! Ilyenkor...

SOS! GYORS SEGÍTSÉG! Ilyenkor mi van? Ma voltam egy forgatáson amire 10-50 éves statisztájat kerestek.12 órából kb 6ot voltam, amikor hazaküldtek.

Figyelt kérdés

Nem voltunk túl sokan, nem azért küldtek. Annyi történt, hogy mielött a fizut megkaptam, felhívták anyát, mert kiskorú vagyok. Aztán 2 jelenet között félrehívtak és azt mondták nincsen semmi baj. Megkérdezték hány éves vagyok, majd aztmondták hogy erre legközelebb jobban kell figyelni, hogy ki hány éves. Majd hazaszálíttattak. Amikor kérdeztem h ilyenkor mi van annyit mondtak h örüljek h hamarabb hazaérek. Akkor ennyi volt? 1. Egybe utolsó napom náluk? Vagy mi? Kérdezzek rá? Mit tegyek?

14/L

#fiatalkorú #statiszta #hazaküldtek
2016. szept. 23. 16:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérdés anyukád mit mondott nekik? Talán attól rémültek meg, nem? Tudott róla egyáltalán, hogy te forgatásra mész? Többi kiskorúval sem volt szülő?
2016. szept. 23. 17:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Valamuvel az elött mondták, hogy mennem krll, hogy anya beszélt velük. És a többiekkel se volt senki. Ha jól figyeltem
2016. szept. 23. 19:16
 3/8 A kérdező kommentje:
És, igem kb mindenki aki számit a köreimbe, tudott róla
2016. szept. 23. 19:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kiskorúak esetén a szülőnek kell aláírnia a szerződést. Ha nálad nem így volt, akkor szerződés nélkül dolgoztál, és ebből nekik nagy bajuk lehetett volna, ha kiderül. Ezért küldtek haza.

A pénzt valószínűleg megkapod, viszont vagy soha többet nem hívnak, vagy mostantól csak és kizárólag a szüleiden keresztül teszik.

Te nem tudtál róla, hogy szerződést nem írhatsz alá még egymagad?

Ha kiskorúakkal forgatnak, akkor mindig van ott egy dolgozó, akinek az a dolga, hogy a gyerekekre felügyeljen. Magát a joglemondó nyilatkozatot ilyenkor a helyszínen ő írja alá a szülők helyett mint meghatalmazott, de ez ugye azért lehetséges, mert előzetesen minden szülőtől begyűjti a szerződést/meghatalmazást. Ha nálad ez elmaradt, akkor se joglemondód, de szerződésed, semmi nem volt, ergo jogtalanul tartózkodtál a helyszínen, ráadásul kiskorúként. Ezt nagyon szigorúan veszik.

2016. szept. 24. 06:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még annyi, hogy 14 évesen amúgy sem dolgozhattál volna 12 órát.
2016. szept. 24. 06:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy semmilyen szerződés nem volt. A castingon egy lapot töltittem ki, meg fényképeztek, és azt mondták, hogy majd hívnak. Pár hét eltelt, akkor szóltak, hogy kép alapján beválasztottak.
2016. szept. 24. 20:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez lenaradt, hogy: Este hívtak, h hány éves vagyok, mert annyi van oda írva, hogy gyerek. Mondtam, h 14, azt mondták rendben, és hogy akkor kisérő fölósleges is
2016. szept. 24. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván itt elsősorban ők hibáztak, de a tény akkor is az, hogy így nem dolgozhattál volna.

Rengeteg forgatáson voltam már, ugyanis én is rendszeresen statisztálok, és látom, hogy a gyerekekkel mi a megfelelő eljárás.

2016. szept. 25. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!