SOS! GYORS SEGÍTSÉG! Ilyenkor mi van? Ma voltam egy forgatáson amire 10-50 éves statisztájat kerestek.12 órából kb 6ot voltam, amikor hazaküldtek.
Nem voltunk túl sokan, nem azért küldtek. Annyi történt, hogy mielött a fizut megkaptam, felhívták anyát, mert kiskorú vagyok. Aztán 2 jelenet között félrehívtak és azt mondták nincsen semmi baj. Megkérdezték hány éves vagyok, majd aztmondták hogy erre legközelebb jobban kell figyelni, hogy ki hány éves. Majd hazaszálíttattak. Amikor kérdeztem h ilyenkor mi van annyit mondtak h örüljek h hamarabb hazaérek. Akkor ennyi volt? 1. Egybe utolsó napom náluk? Vagy mi? Kérdezzek rá? Mit tegyek?
14/L
Kiskorúak esetén a szülőnek kell aláírnia a szerződést. Ha nálad nem így volt, akkor szerződés nélkül dolgoztál, és ebből nekik nagy bajuk lehetett volna, ha kiderül. Ezért küldtek haza.
A pénzt valószínűleg megkapod, viszont vagy soha többet nem hívnak, vagy mostantól csak és kizárólag a szüleiden keresztül teszik.
Te nem tudtál róla, hogy szerződést nem írhatsz alá még egymagad?
Ha kiskorúakkal forgatnak, akkor mindig van ott egy dolgozó, akinek az a dolga, hogy a gyerekekre felügyeljen. Magát a joglemondó nyilatkozatot ilyenkor a helyszínen ő írja alá a szülők helyett mint meghatalmazott, de ez ugye azért lehetséges, mert előzetesen minden szülőtől begyűjti a szerződést/meghatalmazást. Ha nálad ez elmaradt, akkor se joglemondód, de szerződésed, semmi nem volt, ergo jogtalanul tartózkodtál a helyszínen, ráadásul kiskorúként. Ezt nagyon szigorúan veszik.
Nyilván itt elsősorban ők hibáztak, de a tény akkor is az, hogy így nem dolgozhattál volna.
Rengeteg forgatáson voltam már, ugyanis én is rendszeresen statisztálok, és látom, hogy a gyerekekkel mi a megfelelő eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!