Melyik szakmát érdemes kitanulnom? (okj)
van már egy eladói szakmám,de nemnagyon szeretem,és nemigazán fizetnek meg érte..
Okj-s szakmát szeretnék majd jövőre,de nemtudom melyiket...sok helyen láttam hogy informatikusokból nagy hiány van.ha ezen gondolkodnék,melyik területen érdemes tovább mennem,lányként úgy hogy az alapdolgokat tudom csak(viszont mindig is érdekelt)?
21 L
Azt, amelyiket szívesen csinálnád napi 8 órában, és amihez úgy gondolod, hogy van érzéked.
Divatos az informatikai pálya, sokan szeretnének belevágni a könnyű meggazdagodás reményében, de ugyanilyen sokan igazából azt se tudják, hogy az mi fán terem. Aztán vagy kibuknak, vagy vért izzadva átrugdossák őket a vizsgán, viszont így a szakmájuk nem ér semmit.
Ha tényleg érdekel, és tisztában vagy vele, hogy az informatika jóval több, mint facebookozás, e-mailezés, Office meg Logo-ban hülyéskedés, és van kellő önszorgalmad, akkor nyugodtan vágj bele. :)
Nem feltételezem rólad, hogy ne tudnád, csak úgy éreztem, fontos leírnom, nem kevés informatikai pálya felé kacsintgató ismerősöm koppant nagyot, amikor rádöbbent, hogy egy Linuxot feltelepíteni / Cisco-routert bekonfigolni / akármilyen egyszerű programot megírni jóval komolyabb dolog, mint amit ők a középsulis órákon tanultak.
Az sem mindegy, hogy melyik szakmát akarod tanulni? Az informatikán belül is van több szakma, pl. a programozó meg a rendszergazda két egymástól nagyon eltérő terület.
informatikai okj az amit jó messzire el kell kerülni. Amire odajut egy okj-s tanfolyam, hogy elindulhat, az kb 1-2 év.. most 2 évvel ezelőtti anyag a mai nap kb semmit se ér.
tanulj önszorgalomból javat-t, android app írást, azzal lehet kezdeni valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!