Mi az oka, ha valakiből kiprovokálják, hogy mondjon fel?
Figyelt kérdés
pl. azzal ahogyan viselkednek vele...
Miért nem egyszerűbb megmondani, hogy ez és ez miatt nem te vagy a mi emberünk?
2016. aug. 18. 22:17
1/8 anonim válasza:
Valószínű nem a vezetőség nem problémájával a dolgozóval, hanem egy irigy, szakmailag féltékeny "kollégának". A másik, ha meg valóban a főnök provokálja a felmondást, akkor nem kell végkielégítést fizetni a felmondó munkavállalónak.
2/8 anonim válasza:
"nem a vezetőségnek van problémája" - elnézést, siettem.
3/8 anonim válasza:
Ha ő mond fel, akkor nem kell végkielégítést fizetni.
4/8 A kérdező kommentje:
végkielégítés amúgy sem járt volna, nem az az oka
2016. aug. 18. 23:09
5/8 anonim válasza:
Ha nincs 3 éve ott, akkor valóban nincs végkielégítés, meg ha rendkívülivel küldenek el valakit. Mondom attól is függ, hogy ki csinálja: ha egy irigy senki, akkor szakmai féltékenység; ha pedig vezető, akkor értelmetlen, mert ciki a cégnek, ha menekülnek onnan. 😕
6/8 A kérdező kommentje:
5, épp ezért nem értem én sem, mert a fő főnök csinálta.
2016. aug. 19. 07:45
7/8 anonim válasza:
Azért mert a főnök a cége és a saját maga ellensége. Az ilyen emberek nem valók főnöknek. Az igaz, hogy ha főnök lennék,én is így viselkednék azokkal, akikről tudom, hogy szemetek, rosszindulatúak. Ha pl. látnám, hogy szivatja a munkatársát valaki (akár a cég kárára), vagy azonnal kirúgnám, vagy én is megszivatnám őt.
8/8 anonim válasza:
Ha nem jár végkielégítés, akkor még az magyarázhatja, hogy a cégnek a felmondást indokolnia kell. Ezt pedig megtámadhatja a dolgozó a munkaügyi bíróságon.
Egyszerűbb kiidegelni, önszántából bárki bármikor elmehet.
Meg egyébként is sok a sumák ember, aki képtelen ilyet a másik szemébe mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!