Pályázatíróként külföldön?
Én ezzel foglalkozom, pont a múlt héten voltam egy tanácsadónál, mert mi is disszidálni akarunk. És sajnos nem helytelenül használtam a szót.:(
Na, szóval, azt tanácsolta, hogy helyezkedjek el nemzetközi (civil) szervezetnél itthon először egy időre, mert 1. az külföldön nem szégyen, hanem dicsőség, 2. akár esély lehet külföldi kihelyezésre, 3. ha nincs is rá lehetőség, akkor is legalább megtanulod az európai pályázati formákat, szokásokat (nem tudom, mit tudsz ezekről, milyen pályázatokat írtál eddig). 4. tapasztalatként fog szolgálni nyugaton, nemcsak magyar céges lesz (ha magyar cégnél dolgozol, ezt sem tudom).
Én angolul és németül beszélek, szerintem csak angol nem elég. Bár egy barátnőm hr-esként van egy lengyel cégnél, csak angolul beszél, de ott a magyart használja 2. idegennyelvként, ami vicces, de ritka.:)
Köszi! :)
Sajnos öreg vagyok már ahhoz, hogy plusz nyelvet tanuljak, és ha így nem sikerül elhelyezkedni, akkor kezdem lent, ahol mosogatni kell, de itt hagyjuk az országot......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!