Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyváltás vagy nem?

Munkahelyváltás vagy nem?

Figyelt kérdés

Nagyon nem tudom mi lenne a jó megoldás.

Dolgozom egy olyan munkahelyen ahol egyedül vagyok. Igazából sok feladat nincs, csak ha valaki ügyfél betéved, azt tájékoztatni kell. De ha naponta 2 bejön, már örülök. Amúgy semmi dolgom, csak vagyok, unom magam. Hétfőtől vasárnapig dolgozok, igaz napi 5 órát, de már kezdek leépülni úgy érzem. A semmittevéstől... Az egyetlen ok, hogy itt vagyok az az, hogy helyben van, 5 perc alatt ottvagyok. Viszont a semmi közepén vagyok úgymond, baj esetén nem tudnék segítséget kérni sem (volt már rá példa...)

Lenne másik munkalehetőség, viszont az nem helyben lenne, hanem buszozni kéne 20 percet reggel és délután. Ami nem is sok. Itt napi 8 óra lenne, viszont a hétvége szabad és emberek között lehetnék, lenne feladat és nem őrülnék meg az egyedüllétől. A gyerekeket nem tudnám hozni-vinni a suliba, csak reggel vinni, de lenne aki elhozná őket délután.

Annyira tanácstalan vagyok. Nem tudom milyen szempontot nézzek. Itt már megbolondulok lassan, de a gyerekeket tudnám vinni hozni. A másik helyen nem lennék egyedül, minimálisan jobb lenne a fizetés de a gyerekeket csak vinni tudnám, hozni nem, mert 4ig nem érnék oda értük, csak 5re. De lenne aki értük menne.

De érzem, hogy nagyon leépültem már így is, hogy nincs igazán semmi dolgom, csak vagyok, semmi feladat, semmi társaság... És csak egyre rosszabb a helyzet.

Te mit tennél?

2016. júl. 31. 15:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyértelműen váltanék!
2016. júl. 31. 15:27
 2/9 anonim válasza:
Szia, elég nehéz erre a kérdésre válaszolnia egy kívülállónak. Amint azt a te eseted is mutatja, nem mindig a legfőbb motiváló eszköz a pénz. Próbálj leülni, s állítsd szembe a két munkahelyet. Szedj össze érveket, ellenérveket. Szerintem fontos, hogy ne kapkodd el a döntésed. Nem tudom, hogy mennyi ideje vagy a jelenlegi munkahelyeden, illetve, hogy mikor voltál utoljára szabadságon. A leírtak alapján elég fárasztó lehet a heti hét nap munka, még 5 órában is. Lehet nem ártana, ha elmennél egy kis szabira, s át tudnád gondolni, hogy valóban váltani szeretnél e, vagy csak egy kicsit kezd sok lenni az ottlétből. Személy szerint, én jobban szeretem azt, ha pörgős a munka amit végzek, s szerintem úgy jobban telik az idő is. Nem utolsó sorban, sokat nyom a latban az is, hogy most szabad hétvégéd nincs, de ha váltasz úgy viszont azért a szombatod és a vasárnapod megmaradna. Nem árt, ha azért a lehetséges új munkahelyed ellenőrzöd, hogy tényleg annyival jobb e, hogy a biztosat lecseréld. Remélem tudtam segíteni a döntés meghozatalában. Szép napot, és sok sikert :)
2016. júl. 31. 16:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyértelműen maradnék. Irigyellek egy kicsit.
2016. júl. 31. 16:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Érv ellenérv megvolt már. Csak a gyerekek miatt hezitálok. Mert jobban szeretem én is ha pörgős a munka, van mit csinálni...

Nem fáradt vagyok, nem szabadság kell, hanem más, pörgős munka. Dög unalom az egész munkaidőm. Csak a gyerekek tartanának itt.

Viszont ha maradok, pár hét, hónap és megbolondulok úgy érzem. Amikor idejöttem, nem tudtam hogy ez lesz, nem így lett előadva a munkakör...

2016. júl. 31. 18:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Hűű esetleg ki lehetne használni, hogy ennyi felesleges időd van. Valami hobbid esetleg? :)
2016. júl. 31. 19:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Volt...csináltam is de már azt is meguntam.
2016. júl. 31. 20:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor nem értem, miért hezitálsz...

Ha van, aki elhozza a gyerekeket délután, gyakorlatilag nincs semmi, ami visszatartana, ha a másikat szeretnéd.

Márpedig amiket írsz, abból végig látszik, hogy a másikat szeretnéd.

Csak arra vigyázz, hogy a másik meg ne legyen túl feszkós, meg gyomorgörgcsölős, egyszóval szar hely.

Ha tudod, hogy normális légkör és körülmények lennének, akkor meg menj oda. Nem kell ennyire túlbonyolítani. :)

2016. júl. 31. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Eladó voltam néhány éve egy olyan üzletbe amit úgy kukázott össze a vállalkozó. Semmi figyelemfelkeltés, semmi körültekintés stb. Megnyitotta a boltot kb egy garázsban. Napi 14 órás munkaidőm volt + 13 km-re volt a lakhelyemtől és kocsival jártam be. Napi 6-7 vevőm volt átlagban. Eleinte serénykedtem, de pár hét után már nem volt mit tenni. Elolvastam néhány könyvet (sose olvastam könyvet előtte, még a kötelezőket is elblicceltem). A végén a sok unalomtól teljesen eltespedtem. 1 év alatt közel 20 kg-ot híztam, eltompultam. Az utolsó csepp az volt a pohárban amikor bementem a bankba, ahol a sorbaállás alatt bepánikoltam pusztán a többi ember jelenlététől. Már a családtagokkal se tudtam a végén értelmesen kommunikálni, egyszerűen nem volt miről. Életem egyik legjobb döntése volt hogy eljöttem! Azóta már volt pár ilyen-olyan munkám. Most iszonyúan pörgős és stresszes munkám van, de nagyon élvezem. SOHA nem cserélném el arra az egész napos ücsörgésre, még akkor se ha milliókat fizetnének érte. Börtön a testnek és börtön az elmének is egy ilyen munka! Te jobb helyzetben vagy valamivel, így hogy napi 5 órát dolgozol, de azok akikben van egy cseppnyi ambíció nem bírják ezt hosszú távon. Én személy szerint váltanék, de ahogy írták felettem tedd mérlegre a dolgot. Te tudod neked mi és mit ér meg.
2016. júl. 31. 21:59
 9/9 ildike87 ***** válasza:
Igaz, hogy kicsit régi a kérdés, de érdekelne, kedves kérdező, hogy mi ez a munkahely, ami ennyire nem tetszik, és hogy azóta sikerült-e már váltani.
2017. nov. 19. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!