Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy fiatal zéró tapasztalat...

Ha egy fiatal zéró tapasztalatú munkavállalónak a cég 1,5x annyit fizet mint egy 20 éve ott levőnek az a régi dolgozó lenézése megvetése? Mert ő már úgyse megy sehova?

Figyelt kérdés

Ha cégnél az a szitu hogy (kvalifikált mérnöki/pénzügyes munkákra gondoljunk) fiatal frissen végzett zéró valós tapasztalatú dolgozókat vesz fel a cég 1,5x annyi KEZDŐ(csak kezdő!) fizuval mint egy 20 éve ott dolgozó keres-akkor az a régi dolgozó semmibe vevése lenézése?

Megmondom hogy értem.

Ugyanis több régi motoros jelezte a főnöknek marha rossz néven veszik hogy ők sok éve (akár 10-20 is) itt vannak kenik vágják a témát és nem keresnek annyit mint amennyit kezdőfizuként egy friss diplomás kap. Ezek az újak egyedül szarni se tudnak gyakorlati tudásuk zéró hiába van papírjuk a valós melóban egyelőre semmit se érnek.

A főnök meg azt válaszolta és ezzel csak olajat tett a tűzre hogy muszáj a fiatalnak jó fizut adni csak így lehet megfogni mert különben az a fiatal elmegy/ide se jön.

És azóta ezen agyalok. Hogy ezzel azt mondja hogy én a 40 feletti lassan 20 éve a pályán levő ember már leírt alak vagyok. Hogy hiába hatalmas gyakorlati tudás hiába bízzák rám a legnehezebb melókat hiába ha baj van akkor hozzám szaladnak mert „ő biztos tudja” de akkor is-én már csak egy öreg vagyok akivel kb bármit lehet csinálni az már úgyse megy el. Annak nem kell jó fizut adni nálam már nem szempont hogy meg kell engem tartani mert én már úgyse megyek sehova.

Nme érdeke a cégnek hogy a kegyeimet keresse mert én itt vagyok ezer éve gondolják itt leszek én még ezer év múlva is. Velem és a hozzám hasonló korúakkal meg lehet tenni hogy éves prémiumba be se vesznek (de azért a legnehezebb melókat mi visszük) mert minek. Engem már nem kell motiválni. Én már vagyok el se megyek… gondolják.

De a fiatalnak kell a prémium. Igaz semmit se tett érte amit csinált azt is szarul de muszáj a valagát fényesre nyalni hogy el ne menjen. Mert a mostani fiatalból lesz a jövő „nagy dolgozója”.

Csak addig itt kell tartani valahogy.

Csak egy rövid sztori: áprilisban jött dolgozó igénye a nyári szabi terén előbbre való mint az én érdekem aki tizenéve itt vagyok. velem meg merik tenni hogy nem adnak szabit amikorra kérem. A fiatallal nem merik. Mert megsértődik elmegy és jaj mi lesz akkor…

Ez az egész az én korosztályom megvetése lenézése leírása?

2016. júl. 20. 17:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Hát igen azért az marha érdekes szitu amikor egy asztal két oldalán ül két ember ugyanazzal a papírral, az egyik még két szalmaszálat se tett keresztbe a valóságban, a másik 20 éve ott van, és még a 20 éve ott levő tanítgatja a kezdőt, ő a felelős ha valami gebasz van-és 100-al kevesebbet keres.

És akkor azért felmerül a kérdés.-ennyit érek a cégnek?

Lehet hogy felállok inkább?

De nem most. Majd akkor amikor nyakig vaygunk valami nagy melóban.

Egy kis üzenet a cégvezetésnek hogy : anyád.

2016. júl. 20. 18:31
 12/16 MZ.per.X ***** válasza:
100%

"És akkor azért felmerül a kérdés.-ennyit érek a cégnek?"

Annyit érsz, amennyiért megegyeztél, hobbiból nem fognak emelgetni.

2016. júl. 20. 18:43
 13/16 A kérdező kommentje:

"amennyiért megegyeztél, hobbiból nem fognak emelgetni."

????

Amennyiért megegyeztem MIKOR???

20 éve?

Ja és nem tudom egy varázsfogalomról hallottál-e már? Úgy hívják BÉRFEJLESZTÉS.

2016. júl. 20. 18:51
 14/16 anonim ***** válasza:

# 7

Persze, csak sokkal szarabb pénzért, mintha munkahelyet váltanál a pozícióért.

2016. júl. 20. 19:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a hőbörgésedet.

Ha nem tetszik a fizetésed és az, hogy a fiatal jóval többet keres nálad, akkor holnap reggel menj be a főnöködhöz tedd fel neki a kérdést, hogy mennyit hajlandó emelni a béreden és ha nem tetszik akkor add be a felmondásodat.

Ha valóban képzett és jó szakember vagy, tapasztalattal, akkor simán fogsz állást találni. 40 évesen pedig simán fel is vesznek, mert nem mész 5 év múlva nyugdíjba.

A kapitalizmusra ez a jellemző, hogy nem igazán emelik az ember bérét, és igyekeznek a messzemenőkig kihasználni. Ha pedig a dolgozónak ez nem tetszik, akkor vált. A régi helyen meg majd vakaróznak.

Amúgy igaz, hogy én közel kezdő vagyok, de hasonlóan léptem. Másfél évet ledolgoztam valahol mérnökként és mivel semmi megbecsülést nem kaptam, valamint elmaradt a prémium és fizetésemelés, szépen kerestem egy új helyet és felmondtam. Ott is most kezdődik egy hatalmas projekt, a helyemre pedig még nem találtak senkit, nekem meg a felmondási időm pénteken lejárt.

Kicsit zúgolódtak, de leszartam. Ha már egyszer máshol többet adnak, akkor minek robotoljak kevés pénzért, több munkáért. A régi helyen minimálbérre voltam bejelentve, 150-et kaptam és sok volt az ingyen túlóra; az új helyen nettó 190 ezerre jelentenek be + cafeteria + prémium és nincs túlóra, vagy ha mégis akkor kifizetik tisztességesen.

2016. júl. 20. 20:17
 16/16 anonim ***** válasza:
79%
Ha van egy piacképes diplomád, és 20 év releváns szakmai tapasztalatod, ÉS!!! Beszélsz angolul is, akkor most azonnal keress másik állást. A cégeknek megsúgom, semmit sem számítasz sem te sem a lelki világod, ez egy ilyen piac. Ezt tudja a fiatal és te nem. Ezért kap ő több pénzt, mert ő megy és a saját javára fordítja a rendszert, te pedig a gyikon sírsz, hogy rossz neked. Nos megsúgom, így nem lesz változás. Ha azt akarod, hogy jobb legyen az életed, neked kell tenni érte. Mindaddig ki fognak használni, amíg látják, hogy vagy olyan hülye hogy eltűrd.
2016. júl. 21. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!