Volt már kiborulásotok, veszekedésetek munkahelyen, ha igen hogyan kezeltek titeket utána és te hogyan kezeltétek a helyzetet?
Egyszer a szállodában este egy 50 fős vacsorázott + bárban is voltak vagy 20-an.
Ez 2 pincérre + 1 tanulóra (rám). Ketten intézték a bárt, én pedig a vacsorát. Felpörögve bementem a konyhába jégért, és szólt a szakács, hogy kész van egy room service. Én pedig egy hangos "faxxomot" felkiáltással nyílvánitottam ki nem tetszésemet, hogy ma miért kell szobába rendeljenek. 3 percig ameddig összekészítettem a szettemet poénkodtak vele, mivel sosem káromkodom, utána pedig ment minden a maga útján.
22/F
Volt. Úgy ordibáltunk a főnökömmel egymásra, hogy az emeleten is hallották.
Ez pénteken történt, hétfőn természetesen megkapta a felmondásomat.
A legdurvább egy nyaraláson volt. Három év után végre akkor vettem ki a szabimat, amikorra terveztem. Család felpakol, irány a Fertő tó. (Akkoriban még nagyon felkapott, jó hely volt) Még ki se cuccoltunk, már jött a portás, hogy telefonon keresnek. (Mobil még nem volt.) Szóval a főnököm valami sosem létezett közműtérképet keresett rajtam. Na, akkor nagyon berágtam. Az egész üdülő, hallotta, amikor azzal búcsúztunk el egymástól, hogy lehet, hogy rokonok vagyunk, mert nagyon hasonlít az apám fäszára.
Egyébként nagyon jó fej volt, csíptük egymást, de időnként az agyamra tudott menni.
Kiborulás nem, de sokszor hangosan kell kiállni magamért az XY egyetemen, megyünk klinikára dolgozni, műtőbe stb., és ilyen megjegyzéseket tesznek, hogy "nézd már milyen bamba pofája van" meg hogy "semmire sem vagytok jók" stb. Nagyon meg vannak lepve, amikor kinyitom a szám és elmondom, hogy egy egészséges munkalégkör nem ilyen, és ha nekik ez a normális, baj van. Hogy bármit megcsinálunk, amire megtanítanak és amit megmutatnak. Persze, öreg profok meg intézetvezetők más tészta, ott a kissé csípősebb humor marad, nem akarja maga alatt vágni a fát az ember, ki tudja, hol fog később dolgozni.
Kell az önkontroll. Egyenrangú munkatársakat meg viszonylag könnyű lerendezni egy nyilvánosabb és racionálisabb "mondd el kérlek, mi a problémád, mert a kötekedésed zavar a munkámban" eszmecserével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!