Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet emailben fegyelmit adni...

Lehet emailben fegyelmit adni szabadságom alatt azért mert nem voltam elérhető mobilon?

Figyelt kérdés

Szabin vagyok. Hónapokkal korábban engedélyezett szabin. Van egy mobilom, ami saját, nem céges, egy fillérrel se járul hozzá a cég. Nincs semmiféle megállapodás közöttünk amely előírná az elérhetőséget. Pláne nem szabi alatt.

A mobilom szabi alatt kikapcsolva. Jön e-mailben egy doc file. Benne fegyelmi. Először azt hittem valami pihentagyú viccelődik de nem.

Valódi.

Fegyelmit kaptam mert „nem teljesítettem az elérhetőségi elvárását a cégnek”. Milyen elérhetőségi elvárás? Hol mikor ki között született iylen megállapodás? Mert én alá nem írtam semmit de még szóban se volt soha iylen megállapodás. Nem is lehet ahhoz céges mobil kell, a saját mobilomhoz semmi közük.

Most akkor ez mi? WC papír?

2016. júl. 7. 09:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"visszahívni"

Na de állj. Visszahív a szabiról, oké.

Na de hogy? Mert a mobilom az enyém és nincs joga számon kérni nem hogy mikor vagyok bekapcsolva hanem még azt e egyáltalán van-e mobilom.

És ha nincs? Miért kéne legyen?

Szóval helyből nem értem a dolgot.

Visszahív na de hogy? Milyen eszközzel? Mert a mobil nem az övé azzal nem rendelkezhet így számon se kérheti.

Küldjön postagalambot. Saját költségén a saját galambját.

Másik dolog, ami felett elsikkadunk: ha visszahív szabiról megtehetei de az összes ezzel kapcsolatban felmerült károm 100%-ban térítendő.

Vagyis ha én azt mondom és számlám is van róla hogy befizettem egy 5 milliós luxusútra és a visszarendelés miatt ez elúszik-akkor ki kell perkálja.

Mert miatta úszott el.

2016. júl. 8. 09:19
 12/14 anonim ***** válasza:
2016. júl. 8. 10:18
 13/14 anonim ***** válasza:
munkajog.hu/rovatok/munkaido/ha-csorog-a-telefon-szabadsag-alatt
2016. júl. 8. 10:20
 14/14 A kérdező kommentje:

vicces.

olvasom.

Tehát a felmerülő munkahelyi problémát a munkáltatónak először meg kell próbálnia „házon belül”, a távollévő munkavállaló nélkül, más eszközökkel és módszerekkel megoldania. Csak abban az esetben lehet indokolt a munkavállaló szabadság alatti rendelkezésre állásának megkövetelése, ha olyan információra, ismeretre van szükség, amellyel kizárólag az érintett munkavállaló rendelkezik, illetve a probléma annak ellenére továbbra is fennáll, hogy megoldása érdekében a munkáltató minden erőfeszítést megtett, de a megoldás kulcsa a távollévő munkavállalónál van.

Mivel én egy betanított melós vagyok aki semmiféle extra tudással és infóval nem rendelkezik egy olyan ember vagyok akiből még van vagy 30 a cégnél-így vicces a történet.-

Azért hívott volna egyébként mert valaki megbetegedett és kellettem volna helyette.

Na most ez nem a "vészhelyzet" kategória finom szólva.

Másik dolog amit nem tudok értelmezni.

Elvárható a munkavállalótól, hogy a sokadik nem fogadott telefonhívás után válaszoljon,

Egy darab nem fogadott hívásom se volt mert a telefon ki volt kapcsolva. Amiről nem értesülök arra reagálni se tudok, ez értelemszerű.

2016. júl. 8. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!