Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennél, ha rajtakapnád...

Mit tennél, ha rajtakapnád egy kollégádat, hogy pénzt lop?

Figyelt kérdés
Egy szállodában dolgozok takarítóként. Nemrég szemtanúja voltam, hogy egy kollégám, aki mellesleg jó barátom, ellopott egy vendég táskájából 20 ezer forintot. Megdöbbentett az eset, mert régóta ismerem és soha nem feltételeztem róla ilyesmit. Látta, hogy észrevettem és kérte hogy maradjon köztünk a dolog. Próbáltam lebeszélni róla, mert még lett volna lehetősége hogy észrevétlenül visszategye. Nem tette. Nem volt szívem beköpni a főnöknél, mert akkor a legkevesebb hogy kirúgták volna, de lehet hogy rendőrségi ügy is lett volna belőle. Így viszont aggódom, hogy mi lesz, ha kiderül, akkor engem is felelősségre vonhatnak, hogy nem szóltam a főnöknek. Úgy érzem, hogy ebből a szituból nincs jó kiút... Ti mit tennétek? Végülis még szólhatok utólag a főnönek, mert két napja történt. De akkor jogosan kérdezné, hogy ezt miért nem azonnal tettem. Más kollégámnak nem merek szólni, mert ki tudja mit tennének, rettentő pletykásak, plusz még felmerülne, hogy én is benne voltam a dologban. A szüleimnek szintén nem merek szólni, mert így is az engedélyükkel dolgozok 17 évesen és akkor lehet hogy megtiltanák hogy ott dolgozzak tovább, akkor meg kevesebb zsebpénzem lenne nyáron. Mit tegyek?
2016. júl. 5. 21:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
8%
Lakat a szájra. Ne legyél spicli. Te megtetted amit lehet, megpróbáltad lebeszélni. A többi már nem a Te dolgod, az ő lelkiismeretén szárad.
2016. júl. 5. 21:13
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mistmar semmit igy utolag. Viszont mond meg neki, hogy legkozelebb rendorsegi ugy lesz belole. Es hatarolidj el tole.
2016. júl. 5. 21:14
 3/16 anonim ***** válasza:
Mivel az én szememben fontos az igazság és az őszinteség, ezért szólnék a főnökömnek. Természetesen őszintén elmondanám, hogy: "Azért csak 2 nappal később szóltam, mert nem tudtam, hogy mihez kezdjek. Viszont helyesen akartam dönteni, ezért itt vagyok most az információval."
2016. júl. 5. 21:14
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
#1-es, mit éreznél, hogyha téged csonkítottak volna meg egy 20.000 huf-al?:) Akkor sem örülnél, hogyha előkerülne a tettes és a pénzed?
2016. júl. 5. 21:15
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

Ne haragudj, de mikor ott láttad, miért nem mondtad tegye vissza? Ez lett volna a helyes.

Arról nem beszélve ha te 17 éves vagy akkor simán rád verhetik a balhét ha máskor is lopás lesz. Szomorú de azt kell mondjam hogy nagy ívben elkerülöd ezt a "kollégát".

2016. júl. 5. 21:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Fenyegesd meg, én azt tenném.
2016. júl. 5. 21:25
 7/16 anonim ***** válasza:
39%
Én a helyedben megzsarolnám, és akkor mindjárt több lenne a zsebpénzem. ;)
2016. júl. 5. 21:29
 8/16 anonim ***** válasza:
# 4-es, Ha annyi van belőle, hogy 2 napig fel sem tűnik, ha egyet megfújnak, akkor valószínűleg semmit...
2016. júl. 5. 21:32
 9/16 anonim ***** válasza:
Semmit ne csunálj.a kollégád meg legkevesebb h meghìv valami talra..:D
2016. júl. 5. 21:39
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
Mennyi erkölcstelen ember van itt...
2016. júl. 5. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!