Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 2 nap után otthagyni a munkahe...

2 nap után otthagyni a munkahelyet?

Figyelt kérdés

Gyakornokként dolgozom egy bankban vállalatfinanszírozás területen, tegnap kezdtem. Igazából nem érdekel a bankok világa, ebben az elmúlt két napban lettem teljesen biztos (nagyjából hallottam a többiek mit csinálnak).

A fő ok amiért ott akarom hagyni: halálra unom magam. Tegnap nem volt a "mentorom", így azt hittem azért nem adnak munkát, de ma volt és egyszerűen nincs számomra munka. Hiába kértem többször, hogy adjon valamit, mindig azt mondta, hogy most nincs rá ideje, majd. Már a főnöknek is szóltam, hogy mit tudnék csinálni, majd behívott a "mentorral" közösen egy megbeszélésre, elmondta milyen feladatokat adjon nekem, de ő cseszett rá. Egész nap csak egy szerződést kaptam, hogy rakjam borítékba és címezzem meg, úgy érzem ha a továbbiakban kapnék feladatot az is hasonló jellegű lenne, viszont ilyen munkát utoljára 3 éve végeztem, tehát ennél komolyabbakat szeretnék kapni. Így két napig ültem és néztem magam elé egész munkaidőben, úgy éreztem végig, hogy az óra visszafele jár.

Mikor kijöttem eldöntöttem, hogy felmondok, mert ezt nem bírom, napközben is néha gondoltam rá, hogy felállok és eljövök, mert értelmetlen, hogy ott vagyok. Ráadásul olyan, mintha ott se lennék, szinte tudomást sem vesznek rólam, mindenki csinálja a maga dolgát én pedig levegőnek érzem magam. Szerintetek korai lenne még otthagyni vagy jól döntetnék ha otthagynám?

2016. jún. 21. 15:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Szerintem mostanában nem lesz több a munka, mert az interjún azt mondta a vezető, hogy most szeptemberig jól lefednek minden munkát, a jelenlegi gyakornok egy közeli másik bankfiókukban szeptember végéig lesz és helyette keresnek majd valakit.

Persze reméltem, hogy mivel a gyakornok egy másik városban van így nem azért keresnek ilyen korán helyette valakit, hogy az új személy a falat nézze.

Sajnos én netezni se tudok munkaidőben, mert le van tiltva minden oldal bank mivoltából; a biztonsági őr reggelente felhozza az újságot, azt szoktam végigolvasni, de az max. fél óra, ráadásul az egész újság egy nagy lepedő, amit kiterítettem az asztalra és elfoglalta az egészet, lehet, hogy emiatt is hívott be a főnök ma beszélgetni, hogy segítsen a "mentorom" és adjon munkát, mert túl feltűnő volt a nagy újság.

2016. jún. 21. 19:38
 12/16 A kérdező kommentje:

Elég nehéz volt felmondani, a HR-est lehetetlen elérni, az iskolaszövetkezettel beszéltem, ahol idegesen közölték, hogy 30 napos felmondási időm van, így nem hagyhatom ott csak úgy.

Erre azt mondtam, hogy családi okok miatt nem tudok többet menni, mire ő rákérdezett, hogy mi a családi ok. Azt mondtam, hogy külföldre költözünk, így többet nem áll módomban menni.

Erre közölte, hogy akkor a HR-essel mindenképp beszéljek majd, de továbbra sem tudtam elérni így írtam neki egy e-mait.

2016. jún. 22. 09:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Gyakornokként eltöltött 2 nap után, 30 nap felmondás??? :)

Azta, milyen hely ez? Volt ilyen a szerződésedben? Ez mekkora hülyeség...

2016. jún. 22. 12:07
 14/16 A kérdező kommentje:

Pláne, hogy iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatnak, így a törvény szerint nincs felmondási idő, így ezt jelezni fogom az illetékes szerv felé már csak azért is.

Az iskolaszövetkezettel kötöttem csak szerződést, amiben az áll, hogy köteles vagyok min. 30 nappal korábban bejelenteni a felmondásomat és ha a megrendelő igényt tart rá, akkor ledolgozni ezt a 30 napot.

Ez teljesen abszurd, hisz a legtöbb "normál" munkahelyen is van felmondási idő, de pl. a páromnál nem volt, mégis hagytak neki egy hetet és csak utána írták alá a szerződést, nyilván nem véletlenül, hisz így ha nem tetszik még mondhatott volna nemet.

2016. jún. 22. 12:48
 15/16 anonim ***** válasza:
2 nap után nem lehet messzemenő következtetést levonni. Mert lehet fokozatosan terhelnek. Barátnőm az új helyén 2 hétig nem csinált semmit, csak ült mások mögött és utána adtak neki feladatot.
2016. jún. 26. 13:12
 16/16 A kérdező kommentje:
Ez így van, de én még csak nem is mások mögött ültem, hanem magamban, senki nem foglalkozott velem.
2016. jún. 27. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!