Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Waberer's-nél mennyire általán...

Waberer's-nél mennyire általános, hogy nem a teljes bért fizetik ki?

Figyelt kérdés
Ugyebár minimálbérre jelentenek be ennél a cégnél, ezen felül ilyen-olyan címen fizetik a fennmaradó összeget. A barátom másfél hónapja dolgozik náluk belföldi sofőrként. Budapesten belül, és annak környékére szállít. Az első fizetése rendben volt, azonban a mostani fizetésénél, több, mint 20.000 ft-tal kevesebbet utaltak, mint ami járna neki. Döntően napi 2 fuvart megy, néha belefér egy harmadik is a napjába. A kérdésem arra vonatkozna, hogy ez a "névtelen" levonás mennyire jellemző ennél a cégnél, mire számíthat ezen a téren a jövőben? Sajnos kezdőként pár hónapig még nemigen tud máshová kamionsofőrként elhelyezkedni.

2016. jún. 13. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Apukám is dolgozott ott 5 éve, ez akkoriban nála is jellemző volt. Egy normális bérpapírt nem kapott soha, kevesebbet keresett úgy, hogy sokszor 6 hétig kint volt, mint most, hogy heti 2x hazajár. Azt lehetett hallani, már javult a helyzet a wábinál, de akkor úgy néz ki mégsem..
2016. jún. 14. 08:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Eléggé jellemző. Be kell menni a bérszámfejtőhöz, és részletes indoklást kérni, miért ennyi a fizetés, általában mindig el tudják mondani Ft pontosan, miért annyit utalnak. Ha kiderül, hogy csak tévedés történt, korrigálják.
2016. jún. 15. 16:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

mindig van indok miért annyi, amennyi. Más tud keresni 3 hétre 430 körül, nekem 220 at fizettek (!!!!). Kértem bérpapírt, de semmi nem volt rajta.

Nem cirkuszoltam, mert kezdő vagyok, és ha bármit szóvá tettem nekem estek stb... mondtam ok, első fizu, megvárjuk a másodikat. Az ~300 ami még mindig kevés, tekintve h sose volt túlfogyasztásom.

Igazából még oké is lenne ennyi, de újabban elkezdtek beleugatni mindenbe, megmondják mit tegyek, hol álljak meg, mennyit pihenjek stb... és ez tette be a szöget, és legszívesebben a kamion után kötöttem volna az összes rohadt gcit . Én a céget ajánlom, a wabererst, jó autók (magyarországhoz képest, azért a váltósok hagynak némi kívánni valót maguk után de az a sofőrök hibája), szervízhálózat stb... a franchiseokkal vannak a gondok, hozzá nem értő idióták akik kijöttek az iskolából és már mindent tudnak. A főnök még meg volt lepődve azon, hogy be kell vásárolnom mert nincs kajám, mintha valami kibaxott robot lennék... ennyit róluk.

Ha egy tapasztaltnak akarnák megmondani mit csináljon asszem a seggébe dugná fel a sluszkulcsot. Szóvá tettem valamit, hogy hé ember te az irodaasztal mögül ne akard már beosztania z én időmet (persze nem így) még engem baxott le ... Amikor a főnök akarta megmondani hogy mi és hogy van (aki még annyit se ért az egészhez mint az irányító), akkor nem kedvesen tette, hanem a torkomnak ugrott egyből.

Xopás ez az egész kamionozás. Maga a kamion, a vezetés, minden nagyon jó dolog, de a cégek, a pénzhajhászás és az emberiség hiánya elrontja az egészet.

2016. jún. 21. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!