Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A bankokban tényleg le van...

A bankokban tényleg le van tiltva a net a munkavállalóknál?

Figyelt kérdés

Felvettek gyakornoknak egy bankba, viszont az interjún mondták, hogy először nem nagyon lesz annyi munka, mert még szeptemberig ott dolgozik az előző gyakornok.

Egy ismerősöm egy másik bankban dolgozik, ő mesélte, hogy a net le volt tiltva náluk.

Ne essék félreértés, nem netezni megyek oda, de ha nincs annyi munka, ami kiteszi a munkaidőt, akkor a fennmaradó időben jobb híreket olvasgatni, stb., mint ülni és bambán várni, hogy mikor jár le a munkaidő.

(Az egyetem alatt is dolgoztam egy cégnél 1 évig, heti 3 napon 8 órában, kb. 3 órát tett ki a munkavégzés, a fennmaradó 5 órában pedig halálra untam magam, hiába kértem még munkát, nem nagyon foglalkoztak vele, de netezni, telefonálni nem lehetett, mert rám szóltak, ezért is hagytam ott a munkahelyet és ezt a semmittevést szeretném elkerülni a továbbiakban.)

2016. jún. 2. 16:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
(Én komplett trilógiákat olvastam így ki gyakornokságom alatt.
2016. jún. 4. 16:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Fb, Yt nálunk is letiltva. A napokban kaptunk egy körlevelet a fenntartótól, ami olyan mint vállalkozásban az anyavállalat, hogy random szűrik a dolgozókat. Ez már azért boszorkányégetés, hogy még az ügyfélkapumra sem léphetek be, csak mobilneten. Meg tudják -e pontosan mik a szakmai oldalaink? Legalább azt összeíratták volna. Nem banki szektor vagyunk.
2016. jún. 23. 21:31
 13/23 anonim ***** válasza:
És most ha meglátják, hogy mást nézel, akkor mit csinálnak? Kirúgnak? Annyira bírom ezt az idióta túlszabályozottságot, fogadjunk, hogy valami idióta töketlen külföldi multi.
2016. jún. 23. 21:40
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Hétfőn kezdtem, de szerdán fel is mondtam, nem bírtam tovább, nem akartam továbbra is úgy szenvedni, mint az előző munkahelyemen.

Az első nap bementem 8:30-ra, a főnök kérte, hogy ne 8-ra menjek, mert akkor még nem lesz ideje velem foglalkozni. Kiderült, hogy később sem: gyorsan megmutatta hol a helyem, majd otthagyott, mondván, hogy sok a dolga, várjak egy kicsit majd hozza a géphez a belépési kódokat. 3 óra eltelt mire hozta, addig csak ültem és "vártam a csodát", szernecsére a biztonsági őr felhozta az aznapi újságot, így azt tudtam olvasgatni, de kellemetlen volt, hogy a többiek láthatóan nagyon dolgoznak én meg láthatóan unatkozom.

A belépési kódok után kiderült, hogy sehova nincs jelszó, így egy nagyon elfoglalt kollégát kért meg, hogy segítsen, segített: nagyjából elmondta mit kell tennem. Szereztem jelszót a megadott módon, majd kérdeztem, hogy mit csináljak a fennmaradó időben, mire a válasz: "az első pár ilyen lesz :)"

Ahogy beléptem jött az e-mail, hogy csak szakmai oldalakat lehet használni, szakmai célra, hát unalmamban kiolvastam a HVG-t, az Origot meg minden egyebet ami bejött, közben az első nap végén odajött egy másik irodából egy nő, aki látta, hogy a neten olvasgatok, majd megszólalt, hogy elkezdhetnék dolgozni és szólt a mellettem ülőnek, hogy mutassa meg, mit csináljak, ekkor már csak 15 perc volt a munkaidőmből. Ő kérdezte, hogy mit, majd azt a választ kapta, hogyha más nincs, akkor mutassa meg, hogy ő mit csinál: mérleg és eredménykimutatásokat kellett feltölteni a bank oldalára, 6 db-ot, egyszerű szkennelés, mentés majd feltöltés módon, de ezt dedós módon magyarázta, így épp, hogy elértem a vonatot. Külön megmutatta, részletezte hogy működik a fénymásoló, szkennelő, mintha óvodás lennék.

A második nap már reménykedtem benne, hogy akkor lesz munka de tévedtem. Leültem és egész nap halálra untam magam, hiába kértem munkát mindig azt a választ kaptam, hogy "most nagyon sok a dolgom, de majd ha végzek mutatom mit csinálj", szóltam a főnöknek is, aki behívott azzal akinek feladatokat kellene adnia nekem, mondta, hogy milyen feladatokat mutasson meg nekem, az illető mondta, hogy ok, de továbbra sem történt változás. E nap is kiolvastam az összes hírportált. Szintén a munkaidő lejárta előtt az illető a kezembe nyomott egy szerződést, hogy postázzam el. Ő ahelyett, hogy azt mondta volna hol találok borítékot, esetleg tértivevényt inkább elmagyarázta szintén dedós módon hogyan kell megcímezni egy borítékot, a tértivevényre mit kell írni, hova kell ragasztani. 23 évesen ha ilyet nem tudnék alaphangon is gáz lenne.

Ezek után úgy döntöttem, hogy ott hagyom. Az előző munkahelyemen legalább 8-11-ig volt munkám általában, itt viszont csak ez a szkennelés+feltöltés és borítéktöltés, ami normál körülmények között pár perc.

2016. jún. 24. 10:02
 15/23 anonim ***** válasza:

Én azért még vártam volna a helyedben pár hetet és közben kerestem volna másik állást. Legalább fizetnek.

Viszont sosem értettem, hogy minek vesznek fel így embereket a cégek? Ha semmi szükség rájuk vagy ha van is, b..sznak alap szinten betanítani.

2016. jún. 24. 12:27
 16/23 A kérdező kommentje:

Én is így voltam az első nap után, hogy még várok, valahogy kibírom közben keresek mást, de a második nap úgy éreztem sosem telik le a munkaidő, az óra mintha visszafele járt volna, ráadásul kellemetlenül is éreztem magam, mert pont egy átjárós helyen ültem, mindenki mászkált körülöttem és látták, hogy mit csinálok /mit nem csinálok, ők meg közben pörögtek a saját munkájukon.

Igazából ahogy a kérdés kiírásakor is írtam ettől már előre féltem, hisz az interjún elmondta a vezető, hogy most le van fedve minden munkájuk, majd csak szeptembertől, amikor elmegy egy másik irodájukból a gyakornok akkortól lesz szabad munka. Erre rá is kérdeztem akkor, hogy lesz-e mit csinálni ha most kezdek, azt mondta, hogy persze, majd betanítanak addigra...hát nem úgy tűnt, hogy ez szándékukban állna. Nem értem, hogy miért nem mondták azt, hogy akkor szeptembertől kezdjek majd, mert most nincs munka, én sem értem miért éri meg nekik ez, hogy felvesznek valakit ha nincs munka.

2016. jún. 24. 13:03
 17/23 anonim ***** válasza:

Amúgy azt ne hidd, hogy mindenki kidolgozza ott a belét. Az ilyen banki-pénzügyes-számviteles vonal tipikusan olyan, hogy a hónap minimum felében semmit se csinálnak, a másikban meg megszakadnak. Könyvelő ismerősöm mesélte, hogy ők sorozatot néznek bent egy csomószor.

Amúgy mit szóltak arra, hogy felmondasz? Mondtad nekik, hogy miért?

2016. jún. 24. 14:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek, számviteles vagyok, mindig van munka s még mi adunk le a pénztáros számlarögzítést. + Költségvetési szerv vagyunk, aki - mint köztudott - léhűtők. Kérdező, szerintem is elhamarkodott volt még felmondani, nekem is minden munkahelyem így kezdődött, utána egyre több dologba betanultam s már a főnök is lefele adta a saját munkáját. Bár Te gyakornok voltál, lehet, hogy nem tartottak volna sokáig, de munkaviszonynak jó lett volna :S De Te tudod, sajna, visszafordítani már nem lehet.
2016. jún. 24. 15:15
 19/23 A kérdező kommentje:

Nem lett volna munkaviszonyom, mert iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztattak, úgy meg már dolgoztam 3 évet végig, tehát ilyen jellegű "munkaviszonyom" már van. Semmiképp nem akarom visszafordítani, egy percre sem bántam meg. Azt nem mondtam meg neki, hogy miért, de szerintem sejtik, hisz sokszor hangoztattam, hogy mit tudok tenni, kaphatok-e feladatot, stb. Nekem ilyen munkahelyem még nem volt, igaz eddig csak 3 cégnél dolgoztam, de mindenhol az első héten még ha kellett is várni 1-2 órát jelszavakra vagy míg a betanító megérkezett/ebédelt nem úgy ültem ott naphosszat, hogy kb. levegőnek néznek, mintha ott se lennék. Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy mindig volt valaki, aki legalább elmondta, hogy mi lesz a feladatom, megmutogatta a dolgokat, de itt erről szó sem volt, kizárólag a fénymásolás technikájába vezettek be.

Egyébként az is nagyban szerepet játszott a felmondásomban, hogy hallottam napközben, hogy a többiek milyen munkát látnak el és abszolút nem tetszik ez a banki közeg, a banki munka távol áll tőlem, így inkább megpróbálok ismét termelő cégnél munkát keresni. A korábbi helyen mellettem ült a főkönyvelő, a könyvelő, a kontroller, a pénzügyi vezető, a pénzügyi elemző, a bérszámfejtő láttam, hallottam 1 éven át, hogy mit csináltak, mi a munkájuk, beleláttam az sap-n és excelen keresztül a munkáikba, így nyugodtan kijelenthetem, hogy bankban nem szeretnék dolgozni. Az pedig elég nagy baromság amit a #17-es írt, hogy a banki-pénzügyes-számviteles területen nincs munkájuk az embereknek. Inkább azt mondanám, hogy záráskor (hó végén és elején) annyi a munkájuk, hogy rengeteget kell túlórázniuk, de mint írtam a bankban is pörögtek a többiek, hogy sok a munkájuk, illetve a korábbi helyen is csak én unatkoztam.

Az iskolaszövetkezetnek és a banknak is szóltam a felmondásról, az igazat nem mondtam meg, mert ragaszkodtak a "30 napos felmondási időhöz", pedig diákoknál ilyen nincs, de szerintük van, így azt kellett hazudnom, hogy külföldre költözök.

2016. jún. 24. 15:50
 20/23 anonim ***** válasza:

"z pedig elég nagy baromság amit a #17-es írt"

Ühüm, baromság? Hát te is nagyon azt tapasztaltad, hogy örülnek egy új embernek és végre át tudnak valakinek adni feladatokat, hogy ők ne szakadjanak meg, nem? Ja várj, nem...

Nem azt mondtam, hogy ezen a vonalon nem dolgoznak, hanem hogy nem állandó a munkamennyiség.

2016. jún. 24. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!