Vidéki esküvőre is illik meghívni a kollégákat?
Csak azokat a kollégákat hívnám meg, akikkel jóban vagyok. Persze csak ha több száz fős lagzi lesz. Ha nem titkolod el a nagy napot, akkor vihetsz be sütit vagy hidegtálat, tortát, hogy ők is részesüljenek :)
Sok boldogságot és szép időt a nagy napra!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megerősítéseket! :)
Legalább 30 kollégám van ( pedagógus vagyok egy általános iskolában)
Sokakkal jóban vagyok, de baráti viszony senkivel sincs. Átlagos, kollegiális a kapcsolat.
Szerintem ez a te döntésed. Nálunk a lagzira nem szokás a kollégákat meghívni, akikkel nem baráti a viszony, csak a szertartásra. Az viszont lehet mindenki számára kellemetlen lenne, ha ilyen meghívót kapna mindenki, hiszen nem sokan vállalnák, hogy ennyit utaznak egy-két óráért.
Esetleg lehet, hogy csinálnék egy külön kis meghívót egy minilagzira, amit a kollégáknak tartasz, hidegtállal, sütivel, üdítővel egy ebédidőben, így az ebéd is megoldva és együtt is ünnepelnek veled. :)
Mi helyben házasodtunk és a lagzi is ott volt ahol élünk/dolgozunk, én 1 kollégámat és a feleségét hívtam meg, de vele mondhatni baráti a viszony, a férjem pedig a 8 kollégájából 3-at hívott meg, akikkel szintén olyan a viszonya, hogy munkán kívül is összejárunk velük és a párjaikkal.
Nálunk anyósék erőltették ezt, hogy illik minden kollégát meghívni, meg ha már a férjem 3-at meghív, akkor hívja az összeset vagy senkit, mert ez milyen dolog..-.-" Szerintem meg hülyeség, hiszen más egy kollegális kapcsolat, és persze az a jó, hogy normális a viszony, már csak a munka miatt is, de nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy meg szeretném osztani velük a magánéletem eseményeit, főleg egy ilyen eseményt mint az esküvőm.
Én is ugyanígy tettem és a férjem is, hogy vittünk be a többieknek sütit, ott gratuláltak, és mikor átadtam a sütit akkor meséltem nekik, hogy milyen volt stb. (Már akit érdekelt) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!