Napi 5 óra alvással mennyi ideig lehet kibirni ha dolgozik az ember?
Én csináltam fél évig, de két hét után eltompultam és napközben is úgy éreztem, mintha aludnék. Egyáltalán nem egészséges és nem is biztonságos.
Ha kicsattansz az energiától, akkor sportolj és könnyen elalszol. Tudatosan állítsd át a biológiai órád.
Az a baj, hogy ezzel az életmóddal elég komoly betegségeket is elindíthatsz. Ami nem biztos, hogy megéri.
Meddig bírod? Egyén függő.
Emberfüggő, én pl. nem tudok sokkal kevesebbet aludni, mint amennyi kell nekem, ha valakinek sikerül is felverni, elalszom, amikor először leülök (bár durva esetben akár állva is). Viszont a legtöbb ember tud akár 3 órával is ellenni pár napig. S ugye, van, akinek eleve nem több az alvásigénye 5 óránál... Az enyém 7, de egyes időszakokban több. Mindössze két 6 órás alvás és megszűnök működni s az első nyugodt pillanatban bealszom. A párom már jobban bírja, ő mindössze kába és fáradt lesz, komolyabb alváshiánynál (a napi 5 óra az már akörül van) pedig zombivá alakul, mozog, szeme nyitva, de komoly agyműködést és értelmes beszédet kár várni tőle.
Hogy ki mikor van elemében, az egy dolog, vannak fontosabb dolgok, az éjszakai pihenés pont ilyen. Én extrém későnfekvő vagyok s ez elég szerencsétlen helyzeteket képes teremteni, ha nem fogom vissza. Simán tönkre tudom tenni a másnapomat vele. Ez persze extrém eset, de muszáj, hogy kipihenje magát az ember.
Én hiperaktív vagyok, kávé, energiaital nélkül simán kibírom.
Van amikor hétvégén többet alszok, de volt olyan, hogy hetekig 2-3 órát aludtam naponta, még hétvégén is!
Nálam úgy van, ha van miért felkelni, akkor képes vagy felkelni, ha van miért ébren maradni akkor ébren maradok.
Legyen az játék, munka, ha nekem megéri akkor megtudom csinálni, fejben dől el.
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!