Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Napi 5 óra alvással mennyi...

Napi 5 óra alvással mennyi ideig lehet kibirni ha dolgozik az ember?

Figyelt kérdés
Korán kell kelni, és ugy 11-ig szoktam fenn lenni. Igy jön ki az 5 óra alvás. Nem szeretek sokkal korábban feküdni mert igazán elememben este vagyok. Meg nem is tudok sokszor elaludni sem előbb, hét elején főleg nem mert majd kicsattanok az energiától. Hosszabb távra tervezem ezt az életmódot egyenlőre.
2016. máj. 2. 22:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Én csináltam fél évig, de két hét után eltompultam és napközben is úgy éreztem, mintha aludnék. Egyáltalán nem egészséges és nem is biztonságos.

Ha kicsattansz az energiától, akkor sportolj és könnyen elalszol. Tudatosan állítsd át a biológiai órád.

2016. máj. 2. 22:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ezzel az életmóddal elég komoly betegségeket is elindíthatsz. Ami nem biztos, hogy megéri.

Meddig bírod? Egyén függő.

2016. máj. 2. 22:17
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Hát én kb sose alszok többet 5 óránál
2016. máj. 2. 22:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha hajnali 4 kor kelsz, akkor 1-2 hét után 8kor aludni fogsz mint a csíra.
2016. máj. 2. 22:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Emberfüggő, én pl. nem tudok sokkal kevesebbet aludni, mint amennyi kell nekem, ha valakinek sikerül is felverni, elalszom, amikor először leülök (bár durva esetben akár állva is). Viszont a legtöbb ember tud akár 3 órával is ellenni pár napig. S ugye, van, akinek eleve nem több az alvásigénye 5 óránál... Az enyém 7, de egyes időszakokban több. Mindössze két 6 órás alvás és megszűnök működni s az első nyugodt pillanatban bealszom. A párom már jobban bírja, ő mindössze kába és fáradt lesz, komolyabb alváshiánynál (a napi 5 óra az már akörül van) pedig zombivá alakul, mozog, szeme nyitva, de komoly agyműködést és értelmes beszédet kár várni tőle.

Hogy ki mikor van elemében, az egy dolog, vannak fontosabb dolgok, az éjszakai pihenés pont ilyen. Én extrém későnfekvő vagyok s ez elég szerencsétlen helyzeteket képes teremteni, ha nem fogom vissza. Simán tönkre tudom tenni a másnapomat vele. Ez persze extrém eset, de muszáj, hogy kipihenje magát az ember.

2016. máj. 3. 01:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Én hiperaktív vagyok, kávé, energiaital nélkül simán kibírom.

Van amikor hétvégén többet alszok, de volt olyan, hogy hetekig 2-3 órát aludtam naponta, még hétvégén is!

Nálam úgy van, ha van miért felkelni, akkor képes vagy felkelni, ha van miért ébren maradni akkor ébren maradok.

Legyen az játék, munka, ha nekem megéri akkor megtudom csinálni, fejben dől el.

23F

2016. máj. 3. 07:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Sokáig.De jobban tennéd,ha kilenc óra felé térnél nyugovóra.
2016. máj. 3. 10:13
 8/8 A kérdező kommentje:
10 előtt eddig nem sikerült. Nekem is ha valami fontosabb akkor azt csinálom meg, legyen az munka, vagy játék. Úgy intézem, hogy délután rögtön munka után aludjak egy órát igy egész jó.
2016. máj. 4. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!