Miért irritálja az embereket ha valaki nem dolgozik?
Mármint mi olyan veszettül zavaró ezen? Főleg ha tök idegenről van szó? Pl itt ha leírom, hogy én nem dolgozok akkor már le is szól minden második ember, hogy lusta, semmirekellő, mindennek elmondanak, anélkül hogy bármit tudnának rólam és az okokról hogy miért nem dolgozok.
Szóval maga a tudat irritálja az embereket, hogy valaki nem dolgozik. De miért?
Engem meg az irritál, hogy olyanok vonnak kérdőre, hogy én miért nem dolgozok, akik szintén nem dolgoznak. Erre is volt példa. Ha ő sem dolgozik, milyen jogon von kérdőre, hogy én miért nem? Aki viszont dolgozik, attól jogos ez a kérdés.
Most sincs munkám, de teszek érte, hogy legyen, csak éppen mentális betegségekkel (depresszió, személyiségzavar, szoc. fóbia) nem egyszerű az elhelyezkedés. Nyilván sokan azt mondják, ez nem lehet kifogás, de ilyen betegségekkel, amik nekem vannak, kétszer olyan nehéz munkát találni, mint egészségesen. Voltam már nem egy olyan helyen is jelentkezni, ahol kifejezetten hozzám hasonló betegek dolgoztak, vagy talán még betegebbek, mint én. Minden ilyen munkahelyen a leszázalékolás is feltétel volt, hogy felvegyenek, de én nem vagyok leszázalékolva, mert az orvosok szerint az én betegségeim nem indokolják azt. Ők biztos jobban tudják...
Már nagyon sokszor volt úgy, hogy feladom, kész, vége, nem keresek munkát többet, elég a kudarcokból, de még mindig nem adtam fel, pedig már nagyon fogytán a türelmem.
Nyugodtan meg lehet kövezni ezekért engem, de ez a helyzet. Sokszor már tényleg kilátástalannak látom a helyzetemet! Ha nem lenne egy olyan családom, mint amilyen van, nem tudom, hol lennék most, és már rég feladtam volna végleg.
Bocsánat, kicsit eltértem a témától, de ezt muszáj volt leírnom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!