Nem túl jó ötlet olyan e-mail címet megadni önéletrajzba mint pl sanyi25, tomi021 (@gmail.com) stb? Van valami elvárásuk a munkahelyeknek ilyen téren?
Igen. Vannak íratlan szabályok. A kézzel írt önéletrajzot sem wc papírra írod, az emailnál kell egy normális email cím.
Pl.:jeno.lovas@freemail.hu (természetesen kitalált email cím)
Jogilag lehet bármilyen e-mail címed,de azért egy normális munkahelyre nem nagyon jó komolytalan címmel megjelenni.
Szerintem a becézett nevek is nevetségesek,akkor már a legtisztább,ha a saját neved a cím.
Vagy olyan ami egy komoly munkavégzéssel kapcsolatos.
Pl. nevetséges:
tomika@...,vagy pirike@...,vagy micimaci,meg ilyenek,hacsak nem egy gyépésiskolában akarsz takarító lenni.
Nekem normális email em van, de a Kovács István mit csináljon?
Nagy csicska lesz abból aki megváltoztatja emiatt a címét.
25 év felett mindenki függetleníteni tudja az üzletet, egy email től.
Szerintem alapvetően az az elvárás, hogy ne becenevek, kitalált nevek legyenek a címedben. Tehát cuncika@freemail vagy gabiazizom@gmail nem jó. Ha a normál neved után még számok is vannak, az nem gond, tehát kovacs.janos.77@gmail rendben van.
Ha olyan állásra jelentkezel, ahol elvárás az alapnál magasabb informatikai tudás, akkor már javasolt a személyreszabott (saját domaines) emailcím.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!