Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha egy munkahely fizeti a...

Ha egy munkahely fizeti a bérletet, akkor az üzemanyagpénzbe is beszáll?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogyha vonat meg busz helyett autóval szeretnék dolgozni menni, azt is fizetik?

2016. febr. 12. 11:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Pályakezdő vagyok, még nem dolgoztam és nem vagyok tisztában az ilyen dolgokkal.
2016. febr. 12. 11:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Talán a munkahelyen kellene megkérdezni.

Elvileg létezik utazási költség térítés.

Ez vagy a bérlet - de ebben nem tartozik bele a helyi bérlet, tehát pld. a BKK havi bérlet, ami csak adható! - vagy üzemanyag költségtérítés, ami jelenleg 9 Ft/km.

A választási opció vagylagos, tehát vagy az egyik, vagy a másik, együtt nem vehető igénybe.

[link]

2016. febr. 12. 11:40
 3/9 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam, hogy együtt nem vehető igénybe.

Ahova lehet, hogy felvesznek, oda vonattal kellene bejárnom, aminek a 80%-át fizetik, de kint van a melóhely a város szélén, tehát még buszbérletet is vennem kéne, amit nem fizetnek. Ezért gondoltam, hogy jobb lenne kocsival, meg hát kényelmesebb is.

2016. febr. 12. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Rá kell kérdezni. Viszont míg a tömegközlekedés 80%-át fizetik, addig a benzin költség felét sem.
2016. febr. 12. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Nem 80, hanem 86%-ot térítenek.

2016. febr. 12. 14:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Valóban 9 Ft kilóméterpnézt térítenek. Kb 15-20 éve! A képviselőknek évente emelik az autóhasználati díjat, a melósok esetében nem csipkedik magukat.
2016. febr. 13. 13:10
 7/9 veterán vas ***** válasza:

Település, illetve munkahely függő.

Pl. egy Miskolcon lakó pedagógusnak -ha busszal jár ki a közeli faluba- akkor csak a távolsági busz bérlet 80%-át térítik, a városi tömegközlekedési bérlet árát nem. Ha ugyan ez a a tanár saját autóval jár dolgozni, akkor 9Ft/km a térítés, semmi más. Viszont van a városban olyan cég is, amelyik városi tömegközlekedés teljes költségét állja.

"Természetesen" rengeteg olyan cég is van, amelyiket egyáltalán nem érdekel, hogy hogyan, mivel és mennyiért jutsz be a munkahelyedre. :(

2016. febr. 13. 13:36
 8/9 A kérdező kommentje:
A 9 Ft/km az napi vagy havi?
2016. febr. 13. 13:56
 9/9 veterán vas ***** válasza:

Már ne haragudj!!!

9Ft/km.

Innen indulsz, oda érkezel. A távolság ennyi kilométer. Akkor minden megtett kilométerre adok 9 Forintot..

Azt hiszem egyértelmű........... :/

2016. febr. 13. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!