Mit tehet egy munkahely ha a felmondási idő egészét betegállományban töltöm ráadásul külföldi gyógyintézetet megjelölve elérhetőségként? Lehet jönni elleőrizni!
Felmondtam a gyűlölt munkahelyemen, és a fönök közölte ragaszkodik a felmondási időhötz és "megemlegetem" majd ezt a hónapot. Nekem se kellett több még aznap hatalmas tüdőbajt talált nálam a háziorvos szakrendelés ott is megállapították be is utaltak még aznap tüdőszanatóriumba. Mivel az EU_n belül útlevél és minden admin nélkül oda utazok ahova akarok így egy német tüdőszanatóriumban töltöm a felmondási időt.
Meg is adtam a cégnek a címet.
A főnök felhívott hogy tudom-e hogy a jogszabály szerint kijöhet ellenőrizni + még a TB_t is felkérheti vizgsálatra. Modnom tudom, nem is akadályozom ezt, meg is adtam a címem, lehet jönni szépen Németországba Drezdába ellenőrizni. A magyar TB is jöhet sok sikert nekik.
Mert azt meg nekem semmi se írja elő hogy itthon országon belül kell gyógyuljak.
Az összes orvosi papír még a szanatórium (persze német nyelvű) szakvéleménye is megvan, jöhet a TB tessék ellenőrizni. Persze a TB csak folyamatában ellenőrizheti egy betegség meglétét és a betegállomány jogszerűségét. Vagyis: irány németo. ha akarnak valamit.
Kérdés: a suttyóparaszt főnököm mit tehet?
Jo akkor a fönök felnyomja a TBnel es majd azok telefonalnak. Hivatalos ügyben. En azt nem ertem az egeszben, hogy a kerdezö szerint miert kell feltetlenül szemelyesen elmenni barkinek Nemetorszagba, ha öt ellenörizni kivanja.
Amugy meg en nem ismerem a korhazi rendszabalyokat, de pl. elvileg egy hotel sem adhat ki infot a vendegeiröl. Megis ha felhivod barmelyik hotelt, hogy csokolom, legyen olyan kedves kapcsolja Laborfalvy Rozat, ott lakik maguknal, en vagyok az anyukaja, akkor vagy kapcsoljak, vagy marhara zavarba jönnek es mindenfele keresni kezdik a kedves vendeget, lebetüztetik ötször a nevet, megkerdezik, hogy nem fut e mas neven a foglalas, stb. Nem adnak konkret felvilagositast, de megis lehet tudni. Es tovabbra is erdekelne, hogy egy nemet klinika, aki meg csak nem is hallott a kerdezöröl, az miert "falazna" neki pl. TB-vel szemben?
"Jo akkor a fönök felnyomja a TBnel es majd azok telefonalnak"
Ez nem minősül hivatalos megkeresésnek. Ennyi erővel én is mondhatom, hogy a TB-től telefonálok.
Csak úgy halkan jelzem: ez magánkórház. MAGÁNKÓRHÁZ nem véletlenül. Ha felhívod hogy X ember ott van-e, ezt kapod válaszként: ilyen jellegű infót nem adhatunk ki sajnálom. Mondhatsz te ott akármit elsírhatod magad hogy te a bentlevő halálos beteg anyukája vagy aki életében még utoljára szeretne beszélni... no info.
Ha te hatósági személy vagy a megfelelő jogi végzés birtokában akkor kapsz más választ.
"Nem en kerülök majd TB csalasert bajba, ugyhogy nekem aztan tenyleg mindegy."
Miért, ki kerül? te nem, de én se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!