Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lépnél a jobb pénzért, de -...

Lépnél a jobb pénzért, de - valószínűleg - rosszabb közegért és keményebb munkáért?

Figyelt kérdés

Őrlődöm. Kíváncsi vagyok mások tapasztalataira a témában.

A nagyobb problémám a rosszabb közeg. A jelenlegi helyemen szuper a hangulat, nagyon értékes emberekkel vagyok körülvéve. Egyedül a főnökség a "zavaró tényező" az inkompetens döntéseikkel.

A másik lehetséges helyen sokkal többet kellene dolgozni órában is, illetve eleve abban a munkakörben is többet kellene egyhuzamban, amelyet annyira nem kedvelek (kétféle munkaköröm van most is).

Váltanál-e csak a pénz miatt, ha amúgy a jelenlegi helyeddel elégedett vagy? A pénz kb 25-30 ezerrel lenne több a másik helyen. A munkatársak miatt viszont nagyon meggondolandó. Megéri a feszkót?

2016. jan. 17. 11:31
 1/5 A kérdező kommentje:

Még vannak egyéb szempontok is. Pl. a mostani helyemen tudok nyelvet tanulni, vizsgákra készülni, szabadok a hétvégék, eleve több szabadidőm van. Ha viszont váltanék, lehet soha nem léphetnék ki ebből a munkakörből, mert sosem lenne időm (és energiám) másra is koncentrálni. Ördögi kör.

Megéri feladni a közvetlen munkatársakkal a jó kapcsolatot?

2016. jan. 17. 11:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy munkahelynél érdemes erre is figyelni, szóval a kérdés teljesen jogos.

Nézd meg, hogy mondjuk az új helyen lenne-e szakmai előrelépés, ha bekerül az önéletrajzodba, akkor következő munkahelykeresésénél adna-e pluszt hozzá?

25-30 ezerrel több pénz (bruttó vagy nettó?) mennyit jelent neked? Ha alig jössz ki a pénzedből, akkor sokat jelenthet, ha viszont annyira nem számítana (mert még így is tudsz félretenni is), akkor érdemes elgondolkodni rajta.

Több munkaóra megint csak tőled függ, van-e kihez hazamenni (család, gyerekek), mennyire értékes a saját időd.

Azt meg szintén te tudod, hogy mennyire fontos neked a hangulat. Én eléggé pörgős vagyok munkahelyen, viszont csak akkor tudom így, ha jól érzem magam, szóval velem egy ilyen helyen rosszul járnának. De lehet, hogy te "bemész, dolgozol, hazamész"-szerűen dolgozol, és nem befolyásol, hogy bent milyen a hangulat.

2016. jan. 17. 11:38
 3/5 A kérdező kommentje:

De, sajnos nagyon is befolyásol a hangulat, én szeretek érdeklődni a munkatársaim hogyléte felől, viccelődünk, beszélgetünk, amikor van szabad percünk.

Képtelen lennék arra, hogy robotként bemegyek-dolgozom-hazamegyek, és minden kezdődik elölről.

Nettó lenne a plusz, nyilván hogy számít plusz 30 ezer, csak nagyon nehéz eldönteni, hogy megéri-e feladni, mert jó közeget nehezebben talál az ember (nem beszélve a bele fektetett munkáról és energiáról, illetve hogy nem vagyok minden nap idegbeteg). Illetve plusz melót ez mellé talán könnyebben be tudok vállalni (más szakterület) a fix beosztás miatt, igy talán plusz 20 ezret össze tudok kaparni. Hm...

2016. jan. 17. 11:49
 4/5 anonim ***** válasza:
normális vagy-e? minden egyes nap a hátad közepére kívánni a munkábamenést,+25 ezer ft.-ért???? nekem legalábbis számít kivel dolgozok.
2016. jan. 17. 11:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Plusz 25-30 ezerért ilyen feltételek mellett? Csak, ha különben éhen hal az egész családom, komolyan.
2016. jan. 17. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!